VARAŽDIN: Održana 2. konferencija “Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji”

STRIČAK: Žene su i ovaj put pokazale kako u zajedništvu mogu napraviti velike stvari

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Povodom Međunarodnog dana žena u Županijskoj palači održana je druga po redu Konferencija “Žene i poduzetništvo u Varaždinskoj županiji”. Na jednom mjestu 100-tinjak žena, nizom panela i inspirativnih priča imalo je imalo je što za reći, ali i pokazati kada je u pitanju žensko poduzetništvo. Konferenciju je uz Varaždinsku županija organizirala tvrtke Lals Media.  

Konferenciju su podržali varaždinski župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec, saborske zastupnice Boška Ban Vlahek i Ljubica Jembrih, državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željka Josić, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Ivo Milatić, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek, Romina Krušec Lilek u ime potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Ivana Anušića te gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.  

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je kako na području Varaždinske županije djeluje 16.000 poslovnih subjekata, a 33 posto u vlasništvu je žena.   

– Gospodarstvo Varaždinske županije treće je najjače u Hrvatskoj, a bez razvijenog gospodarstva teško je zamisliti razvoj i dobro funkcioniranje svih drugih grana i oblika društvenog života koji predstavljaju uspješnost i standard jedne zajednice. Iako poduzetništvo ne treba dijeliti na muško i žensko, već se treba gledati kvaliteta, sposobnost i kompetencije, ipak moram naglasiti da su i u tom svijetu žene snažne, moćne, one znaju što žele i one mogu. U financiranju ženskih pothvata neophodne su poticajne mjere i strateško partnerstvo kroz različite programe, od nacionalne razine, do jedinica regionalne i lokalne samouprave. Varaždinska županija stvara pozitivno okruženje za poticanje cjelokupnog gospodarstva, a tome svjedoče i potpore koje dodjeljujemo u poljoprivredi, turizmu, kulturi, energetskoj učinkovitosti. Želimo stvarati prosperitetnu, sigurni, zdravu i održivu Varaždinsku županiju, a to možemo ako imamo kvalitetnog gospodarstva – naglasila je zamjenica župana Zagorec.  

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj istaknuo je kako su žene, prije svega,  inspirativne, donose svježe ideje, empatičnije su u biznisu, imaju jako puno prednosti i to se svakoga dana sve više prepoznaje.  

– Grad Varaždin ima pet upravnih odjela, a od petero pročelnika četiri su žene. Grad ima i 12 javnih ustanova, u kojima je šest ravnateljica. Dakle, žene su u Gradu Varaždinu ravnopravne, čak i nadzastupljene, što se tiče broja zaposlenih i broja rukovodećih mjesta i mislim da tako pružamo dobar primjer – rekao je gradonačelnik Bosilj.  

Župan Stričak zahvalio se na kraju konferencije organizatorici, te je istaknuo kako su žene i ovaj put pokazala kako se u zajedništvu, podupirući jedna drugu mogu napraviti velike stvari.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba