Za državno natjecanje odabrano ukupno pet radova kreativnih učenika

FOTOGALERIJA: OŠ Franje Horvata Kiša Lobor domaćin je ovogodišnje županijske izložbe ‘LIK 2024’

Objavljeno: 07.03.2024. zagorjeinternational

Osnovna škola Franje Horvata Kiša Lobor danas je bila domaćin Županijske izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna ‘LIK 2024’.

Na samo natjecanje prijavile su se 22 osnovne škole s ukupno 66 pristiglih radova i dvije srednje škole sa šest pristiglih radova, rekla je ravnateljica škole Valerija Debeljak. 

– Za županijsku smotru odabrano je 20 radova iz osnovnih škola i dva rada iz srednjih škola. Od 20 radova iz osnovnih škola, tri su izabrana za državnu razinu natjecanja, a to su radovi učenika iz Osnovne škole Bedekovčina, Osnovne škole Oroslavje i Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor. Od radova učenika iz srednjih škola odabrana su dva rada, rad učenica iz Srednje škole Krapina i Srednje škole Pregrada – rekla nam je ravnateljica Debeljak.

Povjerenstvo od šest članova koje su činili četiri stručnjaka s područja likovne umjetnosti i dizajna, redom profesori i učitelji likovne kulture, te tajnik škole domaćina na čelu s ravnateljicom, imalo je težak zadatak.

Tema je za učenike osnovnih škola bila moda, a konkretni zadatak bio je napraviti suvremenu školsku uniformu. Zadatak za srednjoškolce bio je napraviti plakat na temu ekološki prihvatljive mode, skicu te popratni esej u kojem su ukratko opisali svoju ideju i načela kojima su se vodili.

– Uvijek je teško izabrati najbolje! Postoje neki kriteriji, to su ritam, kontrast, kompozicija, bitni su ti likovni elementi… Nije to matematika gdje vi ispravite zadatke i odaberete najbolje, u likovnosti je to malo subjektivnije, ali mislim da smo napravili dobar posao i doista izabrali one najbolje – kazao je član Povjerenstva Ivan Tuđa.

Izložbu možete pogledati u Kulturnom centru u Loboru. 

Radovi odabrani za državno natjecanje:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba