Mjesto za odmor i opuštanje odraslih, ali i zabavu i rekreaciju mladih

Kod Planinarskog doma u Radoboju uređeno izletište

Objavljeno: 05.03.2024. zagorjeinternational

LAG ‘Zeleni bregi’ je koncem 2021. godine raspisao natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.1. Ulaganja u opće društvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, a koji se financira iz Programa ruralnog razvoje Republike Hrvatske, na koji je Općina Radoboj prijavila projekt “Uređenje dijela izletišta planinarskog doma”.

Ugovor o financiranju za provedbu ovog projekta Općina je potpisala u studenome 2022. godine s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u prosincu 2023. godine izdana je Odluka o dodjeli sredstava kojom je Općini odobreno 29.160 eura. 

Cilj projekta je da se kroz unaprjeđenje izletišta planinarskog doma, odnosno kroz nabavu vanjskih garnitura za odmor i dječjih igrala, doprinese održivom društvenom i gospodarskom razvoju općine. Društveni sadržaji primjereni su potrebama stanovništva te doprinose očuvanju i zaštiti društvene sredine i prirodnog okruženja općine.   

– Uređenjem dijela izletišta planinarskog doma stanovnici će dobiti kvalitetnu i uređenu društvenu infrastrukturu koja nudi mogućnost za razvoj i provedbu brojnih aktivnosti koje će značajno pridonijeti povećanju kako broja, tako i kvalitete sadržaja namijenjenih planiranima, izviđačima, školskoj djeci i ostalim stanovnicima Radoboja. U doba zasićeno digitalnim tehnologijama te nedovoljnom fizičkom aktivnošću posebno ranjivu skupinu čine djeca i mladi. Ovim se projektom doprinosi uključivanju djece u sportske i rekreativne aktivnost i kvalitetnijem ispunjenju slobodnog vremena – istaknuli su iz Općine. 

A kako bi izletište planinarskog doma zasjalo u punom sjaju, proteklih dana su djelatnici Općine intenzivno uređivali okoliš planinarskog doma i postavljali antistres podloge uz dječja igrala. Uz već ranije izgrađen pumptrack poligon, prostor oko planinarskog doma postat će mjesto za odmor i opuštanje odraslih, uz istovremenu mogućnost za zabavu i rekreaciju djece i mladih. 

– Naravno da navedeni radovi ne znače kraj uređenja okoliša Planinarskog doma. U planu za ovu godinu je izgradnja nadstrešnice i ljetne kuhinje s roštiljem, a planira se još mnogo zanimljivih i atraktivnih sadržaja koji će se realizirati u narednom razdoblju – najavljuju iz Radoboja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba