Bravo za male košarkaše!

FOTO: Košarkaši Ivanovca uzeli broncu na juniorskom ‘NBA Final Fouru’

Objavljeno: 04.03.2024. zagorjeinternational

Čakovečka naselja Ivanovec i Štefanec, ali i svi ljubitelji košarke, prve nedjelje u ožujku s nestrpljenjem su pratili veliko finale i sraz četiri najbolje ekipe na ‘Junior NBA Final Fouru’, koje je odigrano u sportskoj dvorani Osnovne škole u Ivanovcu.

Nakon neizvjesnih i kvalitetnih utakmica, pobjednici druge sezone natjecanja ‘Junior NBA lige’ su San Antonio Spursi iz OŠ Mato Lovrak Zagreb, srebro su uzeli Chicago Bullsi, odnosno OŠ Vladimir Nazor Pazin, treći u državi su košarkaši Golden State Warriorsa, tj. domaćini iz Osnovne škole Ivanovec, dok su četvrto mjesto osvojili Milwaukee Bucksi (OŠ Vladimir Nazor Rovinj). Uz posebne nagrade i medalje za sve ekipe, na kraju turnira San Antonio Spursima uručeno je i prstenje za prvake.

Hrvatski košarkaški savez, u suradnji s NBA Europe, organizator je lige u kojoj je sudjelovalo 30 osnovnih škola iz svih dijelova Hrvatske, podijeljeno u šest divizija i dvije konferencije.

Nakon igre po divizijama uslijedio je playoff s najboljih 8 od 15 ekipa po konferenciji, a Košarkaški savez Međimurske županije, KK ‘Mladost Ivanovec’ te Međimurje, Ivanovec i Čakovec, imali su čast biti domaćini prave košarkaške poslastice za djevojčice i dječake od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

Turnir je otvorila gradonačelnica Cividini

Nakon polufinalnih utakmica upriličeno je svečano otvaranje te je turnir i službeno otvorila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini koja je na ovaj način, baš kao i prijemom u Gradskoj vijećnici prije natjecanja dala podršku košarci, te posebno mladim Ivanovčanima i Štefančanima koje je do finala vodio trener Bruno Kovačić.

Pravi praznik košarke, uz sjajan rezultat domaćina koji je u borbi za treće mjesto slavio rezultatom 31:26 protiv školaraca iz Rovinja, upotpunila je do posljednjeg mjesta ispunjena školska sportska dvorana i glasne tribine koje su dokazale koliko ovakvi sportski uspjesi znače za čakovečki kraj.

Ekipu OŠ Ivanovca, osvajača državne bronce, činili su Ian Glavina, Lea Križarić, Luka Ivančić, Sara Tkalčec, Dunja Varga, Emir Oršuš, Maša Posavec, David Frančić, Ema Kodba, Marko Jančec, Lucas Smolković, Benjamin Borović, Tia Leček, Nikol Pavleković i Maša Dodlek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba