“To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen”

FOTO: Iz parka u Mostaru nestao je kip Bruce Leeja

Objavljeno: 03.03.2024. zagorjeinternational

Kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati što se događa – komentirao je za 24sata Nino Raspudić, čija je ideja bila da ovaj kip krasi park Zrinjevac. Iz Grada tvrde da nemaju veze s uklanjanjem…

Statua slavnog majstora borilačkih vještina Bruce Leea je nestala iz mostarskog parka Zrinjevac. Ostao je stalak, a pored njega, kao što se vidi i na fotografijama, drvena paleta s kotačićima, prenosi 24sata.

Grad Mostar nema nikakve veze s uklanjanjem statue, kao niti Komunalno poduzeće Mostar, pišu lokalni mediji. Iz MUP-a HNŽ za sada nemaju nikakvih službenih informacija o ovom događaju, piše Bljesak.

Otkud Bruce Lee u Mostaru?

U srpnju 2003. godine čelnici nevladine udruge “Urbani pokret – Mostar” na javnoj tribini su objavili inicijativu za podizanje spomenika Bruce Lee-ju u Mostaru i pozvali likovne umjetnike da ponude svoja rješenja. 

Ideju je “izrodio” dvojac okupljen oko Urbanog pokreta Mostar. Riječ je o Nini Raspudiću i Veselinu Gatalu.

– Vidio sam. Ništa još ne znam, samo sam vidio to, nisam ništa upoznat. To je vrlo loš znak, kip pripada gradu od trenutka kad je postavljen, tako da gradsku vlast morate pitati što se događa – komentirao je za 24sata Nino Raspudić.

Postavljen je u park 2005. godine. Već prve noći nakon što je postavljen nestale su mu nunčake.

Statua je jednom ranije bila i uklonjena iz parka nakon što su u više navrata vandali oštećivali Leejev kip, umjetničko djelo Ivana Fijolića.

Popravak kipa napravio je tad mostarski akademski kipar Željko Marić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba