ZAGREB: Misteriozni nestanak iz 2022. se pretvorio u ubojstvo

S lažnim papirima prodali njegovu imovinu u Dubrovniku vrijednu 400.000 eura, pa ga ubili da sve prikriju

Objavljeno: 28.02.2024. zagorjeinternational

Zagrebačka je policija razriješila misteriozni nestanak 58-godišnjaka koji je prijavljen još 2022. godine. Policijski su službenici, u suradnji s Upravom kriminalističke policije Ravnateljstva policije, dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom, državljaninom Savezne Republike Njemačke, stranac s reguliranim boravkom u Republici Hrvatskoj, i 61-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Teško ubojstvo“ na štetu 58-godišnjaka.

– Sumnja se da je 61-godišnjakinja, s ciljem pribavljanja znatne imovinske koristi za sebe, ali i za osumnjičenog 57-godišnjaka, bivšeg člana obitelji, od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorila lažne isprave temeljem kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, kao punomoćnica prodavatelja, oštećenog 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura – izvijestila je PU zagrebačka.

– Potom su, sumnja se, osumnjičeni 57-godišnjak i 61-godišnjakinja u razdoblju od 22. veljače 2022. godine pa do 12. ožujka 2022. godine, u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje, a koji su osumnjičene osobe prethodno iznajmile. U spomenutom stanu su, na zasad neutvrđen način, usmrtili oštećenog 58-godišnjaka kako bi prikrili prodaju njegove nekretnine i zadržali znatnu stečenu protupravnu imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura koju su međusobno podijelili – navodi se u priopćenju. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba