Srpska pjevačica izaziva reakcije gdje god dođe

PRIJA MU PRESUDILA: Zadarski gradonačelnik smijenio šefa ‘Višnjika’ zbog koncerta Aleksandre Prijović

Objavljeno: 28.02.2024. zagorjeinternational

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić odlučio je smijeniti direktora ‘Športskog centra Višnjik’ Denisa Karlovića zbog organizacije koncerta srpske pjevačice Aleksandre Prijović. Koncert je zakazan za 7. lipnja.

Dukić je odlučio sazvati skupštinu ‘ŠC-a Višnjik’ za idući tjedan s jedinom točkom dnevnog reda, a to je smjena direktora Karlovića. Smjenu Karlovića treba potvrditi skupština društva, a jedini član skupštine je gradonačelnik Dukić.

Sve je potvrdio Ante Ćurković, pročelnik Ureda gradonačelnika. On je za Zadarski.hr proslijedio izjavu gradonačelnika.

Dukić: Previše je nepovjerenja

– Već neko vrijeme postoji narušeno povjerenje između Uprave i Skupštine ‘ŠC Višnjik d.o.o.’, odnosno direktora i mene kao gradonačelnika, što je rezultiralo ovakvom odlukom. Prvenstveno se to odnosi na nedosljednost u komunikaciji i različitim shvaćanjem prioriteta u djelatnosti samog Društva. To nepovjerenje produbljeno je i u prigodi razgovora o organizaciji koncerata više izvođača za koje je direktor tražio moju suglasnost, iako to nije uobičajeno za slična događanja za koja direktor oduvijek potpuno samostalno donosi odluke. Konačno, manipuliranje netočnim informacijama prema javnosti nanijelo je reputacijsku štetu tom trgovačkom društvu i Gradu Zadru i potvrdilo nemogućnost daljnje suradnje u uvjetima međusobnog nepovjerenja. Sva prošla i buduća ulaganja u taj sportski kompleks čine dugogodišnji program razvoja sporta Grada Zadra koji se provodi sustavno u više mandata bivših gradonačelnika. Kroz taj program sustavno se ulažu značajna proračunska sredstva u nove sportske sadržaje i tako će biti u budućnosti te zahvaljujem na doprinosu direktoru Karloviću koji je sudjelovao u provedbi više takvih projekata – objasnio je gradonačelnik Dukić.

Dodao je kako će Karloviću biti ponuđeno odgovarajuće radno mjesto u ‘ŠC-u Višnjik’ sukladno sistematizaciji radnih mjesta i njegovoj stručnoj spremi.

Prema podacima agencije Eventim, za koncert Prijović u Zadru već je prodano preko 90 posto ulaznica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba