Istraživao je nezakonitosti u poslovanju jedne tvrtke, pa je zatražio da mu daruju kamene ploče kako ne bi imali problema s policijom

Policajac jeo i pio u restoranu za 1900 eura. Nije platio račun

Objavljeno: 23.02.2024. zagorjeinternational

USKOK je podignuo optužnicu protiv trojice muškaraca zbog davanja mita od kojih je jedan policajac (50). U optužnici stoji da je on preklani u Splitu provodio kriminalističko istraživanje zbog nezakonitosti u poslovanju tvrtke i direktorice (56), gdje je od člana uprave (69) tvrtke zatražio da mu daruju rezane kamene ploče kako tvrtka i direktorica kao odgovorna osoba ne bi imali problema s policijom, piše Danica.hr

Direktorica je na to pristala i od druge tvrtke je naručila kamen i njegovo rezanje u ploče, a potom je, prema prethodnom dogovoru, član uprave (69) organizirao isporuku tri europalete kamenih ploča u vrijednosti od 2100 eura, koje su isporučene policajcu.

Ujedno je u jednom restoranu u Splitu policijski krim-inspektor s nepoznatim osobama konzumirao jelo i piće u vrijednosti od oko 1900 eura, a djelatnicima restorana je naložio da račune izdaju na tvrtku direktorice.

No, ona je odbila platiti račune, nakon čega se sve zakompliciralo. Za sve su doznale kolege policajca te pokrenule istragu. Prijeti mu višegodišnji zatvor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba