Monstruozan zločin

Nasmrt pretukao vlastitu kćer (5) pa njeno tijelo mjesecima skrivao u torbi

Objavljeno: 23.02.2024. zagorjeinternational

Adam Montgomery iz New Hampshirea u četvrtak je proglašen krivim za ubojstvo vlastite kćeri, petogodišnje Harmony. Uz to, optužen je za krivotvorenje fizičkih dokaza, zlostavljanje tijela i nezakonitog djelovanja na svjedoke, piše Index.hr.

Nestanak djevojčice prvi je puta prijavljen u prosincu 2021., a policija smatra da je ubijena još u prosincu 2019., iako njezino tijelo nikada nije pronađeno. Montgomery već služi 30-godišnju kaznu zbog odvojenog slučaja povezanog s posjedovanjem oružja. 

Tijekom suđenja je poricao krivnju i rekao je da je bezuvjetno volio svoju kćer, a njegov odvjetnik je za smrt djevojčice okrivio njegovu supruga, Kaylu Montgomery. Kayla i Adam već neko vrijeme ne žive zajedno te je ona bila glavna svjedokinja tužiteljstva. 

Rekla je da je Adam pretukao Harmony na smrt nakon što je zaprljala auto s kojim je obitelj zarađivala novac. Potom je ispričala da je nakon ubojstva stavio tijelo 5-godišnjakinje u torbu koju je skrivao mjesecima prije nego je se riješio 2020. Navodno je u više navrata premještao tijelo, a neko vrijeme ga je držao u prtljažniku prijateljevog automobila, hladnjaku u hodniku stambene zgrade punice, u skloništu za beskućnike i zamrzivaču u stanu. 

Majka je svoju kći posljednji puta vidjela u travnju 2019. Nakon toga je pokušala kontaktirati Montgomeryja, ali joj se on nije javljao. Prijavila je nestanak svoje kćeri 2021. Sud će izreći kaznu Montgomeryju nakon 1. travnja.  

– On je kukavica. Uvijek je bio kukavica. Zato je učinio to što je učinio. Odveo ju je od ljudi koji su je voljeli jer nije mogao podnijeti da nema kontrolu. To je sve do čega mu je bilo stalo, do kontrole – izjavila je majka djevojčice. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba