"To je zatvor po mjeri čovjeka"

BOMBA IZ ZATVORA: Ivo Sanader postao šef knjižnice kaznionice Lipovica

Objavljeno: 23.02.2024. zagorjeinternational

Bivši premijer Ivo Sanader postao je šef zatvorske knjižnice u zatvoru Lipovica, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.  

Kako podsjeća Index, Sanader je zbog uzornog ponašanja i problema sa zdravljem prebačen iz Remetinca u Lipovicu. 

– Gospodin Sanader se već par mjeseci nalazi u Kazneno-popravnom domu Lipovica. To je poluotvoreni zatvorski sustav, a sada se nalazi u bitno boljim zatvorskim uvjetima nego što je bio prethodno – kazao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović. 

U Lipovici kaznu služi 80-ak zatvorenika koji su smješteni u sobama koje su u prosjeku površine od 20 kvadrata. Sanader svoju sobu dijeli s cimerom. Kao i drugi zatvorenici, ima stalnu medicinsku skrb, koju pružaju liječnik i dvije medicinske sestre.  

– To je u biti zatvor koji nije zatvor. Preko dana se oni slobodno šeću po tom kompleksu, popiju kavu, prime posjete. To je neki zatvor po mjeri čovjeka – objasnio je Prodanović. Zatvor u Lipovici ima teretanu i knjižnicu, a zatvorenici sami kuhaju pod nadzorom strukovnog učitelja.  

– Ja sam bio kod njega jednom. Tad još to nije radio, ali očito je da je tamo zadužen da vodi brigu o kulturnom uzdizanju zatvorenika – istaknuo je Prodanović.  

Dodao je kako Sanader nije klonuo duhom, iako je iza rešetaka proveo gotovo deset godina.  

– On je čvrst, on je izdržavao puno teže uvjete, tako da tek sada nema problema. Naravno da prati politiku, ali nismo se bavili previše s politikom – poručio je.  

Inače, Sanader bi prema objedinjenoj presudi u zatvoru morao provesti ukupno 18 godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba