Utvrđeno ukupno 35 prekršaja

Zagorska policija jučer pojačano nadzirala vozače kamiona i autobusa

Objavljeno: 21.02.2024. zagorjeinternational

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske u utorak je provedena preventivno-represivna akcija usklađena s akcijama Europske unije prema ROADPOL-u usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa te nadzor tehničke ispravnosti vozila. U provođenju akcije uz policijske službenike su također sudjelovali i djelatnici HC-a ‘vage’.

– Tijekom provođenja akcije kontrolirana su teretna vozila i autobusi prilikom čega je utvrđeno 35 prekršaja i to osam prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, osam prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine, dva prekršaja skraćivanja obaveznog dnevnog odmora, dva prekršaja prekoračenja dopuštene nosivosti vozila, jedan prekršaj isteka periodičkog tehničkog pregleda, jedan prekršaj tehničke neispravnosti vozila i devet ostalih prekršaja u prometu – izvijestili su iz policije.

Navedena akcija se provodi kako bi se povećala sveukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu te smanjio broj prometnih nesreća, na području cijele Europe. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba