Zagorska policija u ponedjeljak uhitila dva vozača

Obojica su vozila ‘pod gasom’, a jedan još k tome nije imao ni vozačku 

Objavljeno: 21.02.2024. zagorjeinternational

U ponedjeljak su oko 20.30 sati policijski službenici prilikom nadzora prometa u Lugu Orehovičkom zaustavili 42-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,09 promila.

Vozač je priveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola.

– Protiv vozača podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa novčanom kaznom u iznosu od 1300 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – stoji u izvješću PU krapinsko – zagorske. 

Također, u ponedjeljak je oko 22 sata u Andraševcu zaustavljen 36-godišnjak koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,58 promila, a daljnjim provjerama je utvrđeno da mu je vozačka dozvola oduzeta.

– Policijski službenici su 36-godišnjaka uhitili, te su protiv njega podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2000 eura te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci – dodali su u izvješću. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba