Upravljao je autom pod utjecajem alkohola od 0,81 promila

Šef vatrogasaca sjeo pripit za volan: “Popio sam dva, tri gemišta. To je običaj…”

Objavljeno: 20.02.2024. zagorjeinternational

Šef mjesnog odbora i lokalnog vatrogasnog društva lani u ožujku zatečen je pijan za volanom. Policiji je rekao kako se vraćao s vatrogasnog sastanka, piše Danica.

Prema presudi, Željko Rusan zaustavljen je prošlog ožujka u 23:05 u Velikom Ravnu kod Križevaca. Upravljao je automobilom pod utjecajem alkohola od 0,81 promila.

“Nisam se osjećao nesigurnim za vožnju…”

– Vraćao sam se s vatrogasnog sastanka, kojem sam prisustvovao kao predsjednik DVD-a Srednji Dubovec. Za vrijeme skupštine popio sam dva, tri gemišta, kao što je i običaj. Nisam se osjećao nesigurnim za vožnju, a uz to i blizu živim, pa sam odlučio voziti. Nisam nikad prekršajno kažnjavan. Aktivan sam u društvenoj zajednici gdje obnašam dužnosti predsjednika mjesnog odbora i predsjednika DVD-a. Zbog toga imam puno aktivnosti, oko potreba naselja i mještana, i vozačka dozvola mi je jako potrebna – branio se 58-godišnji Rusan.

Sudac mu se smilovao i odbio prijedlog policije da se Rusanu izrekne tromjesečna zabrana upravljanja. Kaznio ga je sa 120 eura te mu omogućio da u roku plati dvije trećine kazne, odnosno 80 eura. Inače, predviđena kazna za tu količinu alkohola je od 390 do 660 eura.

Kao olakotne okolnosti križevački je sudac naveo to što je Rusan priznao prekršaj, nisu nastupile štetne posljedice i riječ je o nekažnjavanoj osobi s niskim primanjima. Osim toga, Rusanu vozačka treba jer je šef križevačkog mjesnog odbora i vatrogasnog društva. Presuda donesena ovih dana odmah je postala pravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba