Pevex se na sudu branio kako je žena sama kriva

Pokretna vrata u Pevexu udarila ženu. Tvrtka joj mora isplatiti ogromnu lovu

Objavljeno: 20.02.2024. zagorjeinternational

Žena pod imenom Jana teško je ozlijeđena u prodajnom centru Pevexa nakon što su je iznenada udarila pokretna vrata. Dogodilo se to u Pevexu na zagrebačkom Jankomiru oko 16 sati, piše portal Danica.

Jana je sa svojim suprugom izlazila iz centra nakon obavljanja kupovine te je on prošao kroz pokretna vrata, ali su se nakon toga vrata zatvorila prerano i udarila Janu. Ona je pritom pala na pod i zadobila prijelom lijevog kuka te druge ozljede u vidu brojnih natučenja. Završila je na operaciji i na dugotrajnom oporavku.

Iz Pevexa su rekli da je Jana sama kriva

Pevex se na sudu branio kako je žena sama kriva za sve jer je stala u ravnini pokretnih vrata koja su se počela zatvarati jer senzori nisu detektirali nikakav pokret. Osim toga, navode u Pevexu, Jana je teže pokretna osoba koja se kretala uz pomoć štaka pa je zbog toga izgubila ravnotežu.

No, iskazi vještaka, a posebno snimka s nadzornih kamera, demantirali su Pevexove tvrdnje. Žena nije imala štake i nije bila slabo pokretna, a vrata su se zatvorila u trenutku dok je ona prolazila bez zaustavljanja.

Sutkinja je jučer presudila da Pevex Jani mora platiti ukupno 11.300 eura, oko 8100 eura odštete i 3200 parničnih troškova. Osim toga, mora joj plaćati i mjesečnu rentu od 48 eura do kraja života. Presuda je nepravomoćna i trgovački div se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba