PROLJEĆE U OROSLAVJU: Kreće manifestacija koja će vas zasigurno nasmijati, ali i mnogo više od toga – evo do kad možete kupiti festivalske ulaznice

“Ove godine odlučili smo napraviti još bolji i jači event i za vas smo pripremili puno novih predstava”

Objavljeno: 20.02.2024. zagorjeinternational

Proljeće je, mogli bi reći, nepravedno zapostavljeno kad su u pitanju veće manifestacije gdje primat još uvijek drže ljetna, i u zadnje vrijeme zimsko-adventska događanja. No, primjer dobre prakse i razmišljanja izvan okvira dolazi nam iz Oroslavja gdje su sad već drugu godinu za redom odlučili organizirati ‘Proljeće u Oroslavju’, točno između adventa za koji su ove godine osvojili prvu nagradu u kategoriji malih gradova, te naširoko poznatih Dana grada koji se slavi u kolovozu.  

A kako to biva na proljeće, kad nam se priroda iznova osmjehuje, tako su iz Grada priredili mnoga događanja humorističnog sadržaja, pa i više od toga na dvije lokacije – onoj u Gradskoj knjižnici i Domu kulture. O svemu je više rekao gradonačelnik Viktor Šimunić koji nije krio oduševljenje novim događanjem u gradu. 

– Drago mi je da se naš Dom kulture puni događanjima, pa tako nakon dvije jake manifestacije najavljujemo i treću – ‘Proljeće u Oroslavju. Među prvim projektima koje smo zacrtali bio je upravo završetak Doma kulture. Budući da je odaziv lani bio iznimno dobar, ove godine odlučili smo napraviti još bolji i jači event i za vas smo pripremili puno novih predstava od kojih će jednu izvesti i glumci iz našeg oroslavskog KUD-a. Čeka nas čak sedam predstava, zatim dva stand-up nastupa, mnoštvo događanja u Gradskoj knjižnici, ‘Melitino proljeće’ u organizaciji Osnovne škole Oroslavje… Što se tiče karata, one su u prodaji te smo uveli novitet kupnje paketa za sedam događanja za samo 35 eura. Ili kupiš tri karte i jednu dobiješ gratis, mislim da je to odlična ponuda – poručio je gradonačelnik Šimunić.

 

Direktorica Turističke zajednice Grada Oroslavja Maja Šijan pozvala je sve zainteresirane da dođu u Oroslavje i sami se uvjere u bogat program manifestacije.

– Sve kazališne predstave i stand-upovi kreću u 20 sati, osim predstave mađioničara Luke Vidovića. Pripremili smo paket ulaznica po cijeni od 35 eura, što je ušteda od nekih 21 euro. Paketi se mogu kupiti do 1. ožujka. Na Facebooku ćemo za svaki događaj staviti najavu, tako da ćete sve na vrijeme znati – rekla je Šijan.

Ravnateljica Gradske knjižnice Sandra Šamec najavila je događanja u samoj knjižnici. 

– Program kod nas počinje 8. ožujka, znakovito na Dan žena, kada će se održati besplatna slikarska radionica. Do petog mjeseca održat će se još tri takve radionice s različitim slikarskim motivima, te je uz kotizaciju od 12 eura potrebna i prethodna prijava. Zatim nam 15. ožujka u goste dolazi poznata vrtlarica Silvija Kolar Fodor, a tri dana kasnije kreće prodajna izložba unikatnih vezenih krpica za uskršnje košarice. U travnju ćemo izložiti radove hrvatskih karikaturista, promovirati knjigu ‘Ožiljci vremena’ pisca Franje Ordanića povodom Svjetskog dana haiku poezije, a 23. travnja obilježit ćemo Noć knjige – najavila je Šamec. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba