Istovremeno, digli cijene obveznih majstorskih ispita te ispita o stručnoj osposobljenosti

HOK svom šefu povećao naknadu za čak 56 posto. Umjesto 1600, sada prima 2500 eura

Objavljeno: 20.02.2024. zagorjeinternational

Krajem prošle godine Hrvatska obrtnička komora odlučila je da se predsjedniku Daliboru Kratohvilu poveća naknada za posao koji obavlja, i to za 56 posto u odnosu na njegovog prethodnika. On će sada primati 2500 eura mjesečno neto umjesto dosadašnjih 1600 eura, piše Index.hr.

Na novinarski upit i HOK-a su priopćili da je odluka bila jednoglasna. 

– Uz obavljanje dužnosti u zagrebačkom uredu Komore te kontinuirano zastupanje interesa obrtnika putem niza poduzetih aktivnosti i inicijativa, predsjednik Kratohvil je u nešto više od godinu dana svojeg mandata prošao oko 70.000 kilometara i zabilježio 62 službena putovanja, u cilju podrške aktivnostima udruženja i područnih komora te događanjima i manifestacijama važnima za obrtništvo, pri čemu je u prvim mjesecima koristio privatni automobil – kažu iz HOK-a. 

Nadalje, Kratohvilu je sada na raspolaganju i službeni auto, Audi A6 Quatro Tiptronic, a može ga koristiti 24 sata dnevno. 2018. automobil je otkupljen za 157.578,55 kuna. 

Istovremeno, HOK je povisio cijene obveznih majstorskih ispita te ispita o stručnoj osposobljenosti. 

Inače, Kratohvil je već bio pod povećalom javnosti kao predsjednik OB Primorsko – goranske županije i potpredsjednik HOK-a. U pet godina je tada iz Komore ‘izvukao’ više od 116.000 eura preko nagrada za rad, putnih naloga, leasinga automobila, naknade za gorivo i cestarinu te putnih troškova…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba