Rekorder pak dolazi iz Krapinskih Toplica, a napuhao je 2,15 promila

ŠOU PROGRAM! U Zlataru pijan i bez vozačke bježao policiji, ignorirao upozorenja, gasio svjetla…

Objavljeno: 19.02.2024. zagorjeinternational

Policija je proteklog vikenda na zagorskim cestama provodila pojačani nadzor prometa tijekom kojeg je utvrđeno ukupno 100 prometnih prekršaja i to 31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila, 20 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 49 ostalih prekršaja u prometu.

Rekorder 

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu oko 22 sata, prilikom nadzora prometa u Krapinskim Toplicama gdje je 31-godišnjak upravljao osobnim automobilom s 2,15 promila alkohola u organizmu. Protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – stoji u priopćenju policije. 

Nadalje, u subotu je oko 17 sati u Bobovju zaustavljen 49-godišnjak vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. 

– Određeno mu je zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola, te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – dodaju iz policije. 

Isto tako, u subotu je oko 21.30 sati u Zlataru zaustavljen 40-godišnjak koji se isprva nije zaustavio na znak svjetlećom tablicom “stop policija“, svjetlosnim i zvučnim znakovima na službenom vozilu policijskih službenika, već je samo nastavio vožnju kroz mjesto Borkovec. 

Niz prekršaja

– Policijski službenici su službenim vozilom s uporabom svjetlosnih i zvučnih signala krenuli su za navedenim, potom su dolaskom do Vinogradskog odvojka u Zlataru uspjeli zaustaviti vozača gdje je utvrđeno kako je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Također, isteklo mu je važenje vozačke dozvole, nije koristio sigurnosni pojas, a nakon što su ga policijski službenici pokušali zaustaviti kretao se sredinom kolnika, skretao bez uključivanja pokazivača smjera, nije se zaustavio na prometni znak stop i tijekom vožnje je isključio svijetla. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, u nedjelju 18. veljače je oko 13 sati doveden na Općinski sud u Zlataru, gdje mu je produljeno zadržavanje na osam dana te će biti zakazana glavna rasprava. 40-godišnjak je predan u Zatvor u Zagreb – izvijestili su iz Policije.  

Također, u nedjelju je oko 1.30 sati u Mokricama zaustavljen 36-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,79 promila, za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola zbog neobavljenog liječničkog pregleda.

– Uhićen je te je protiv njega podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 2700 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od devet mjeseci te će danas biti doveden sa sud – kažu iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba