64 GODINE POSTOJANJA: Gradski puhački orkestar Krapina održao godišnju Izvještajno-izbornu sjednicu skupštine

”Ponosni smo na naše puhače, ne samo zbog njihovih uspješnih i uvijek zapaženih nastupa…”

Objavljeno: 18.02.2024. zagorjeinternational

Kulturnoj ponudi Krapine na svoj osebujan i jedinstven način uvelike doprinosi Gradski puhački orkestar Krapina koji ime svog grada, ali i Hrvatske, pronosi na svojim nastupima diljem domovine i izvan nje.

64. godina

Članovi Udruge su u petak u Vatrogasnom domu DVD-a Lepajci održali godišnju Izvještajno-izbornu sjednicu skupštine za 2023. godinu koju je otvorio predsjednik Udruge, Branko Cvrtila, dok je izvješće o radu u prošloj te planove za ovu godinu predstavio tajnik Dragan Vidović.

– Orkestar je lani imao niz domaćih nastupa te jedan inozemni koji su odrađeni na najbolji mogući način i ostvarili su sve svoje predviđene ciljeve u 64. godini postojanja, rada i djelovanja orkestra. Lani su bili sudionici Državnih susreta 2023. godine te su u B kategoriji zadanog koncertnog programa osvojili srebrnu plaketu. Vrijedi istaknuti da je u konkurenciji ponajboljih hrvatskih puhačkih orkestara nagrada osvojena vlastitim radom, trudom, zalaganjem i znanjem te najvažnije vlastitim glazbenicima, bez značajnijeg popunjavanja orkestra vanjskim profesionalnim glazbenicima. Stoga su još više ponosni na ovo postignuće – rekao je Vidović.

Spomenuvši još nekoliko važnijih nastupa, naglasio je da je možda najvažniji događaj u protekloj godini bio završetak radova na novom vlastitom prostoru za rad i djelovanje udruge Gradski puhački orkestar Krapina.

– Riječ je o prostoru u potkrovlju ove zgrade i njegovo službeno otvaranje očekujemo uskoro. No prostor je završen, funkcionalno opremljen te je svoje vatreno krštenje imao na prvoj probi orkestra ove sezone 4. veljače. Mukotrpan put uređenja i opremanja, od dogovora i potpisivanja Ugovora s DVD-om Lepajci, do prve probe, trajao je nešto više od tri godine, u čemu nam je na putu stajala i korona i razne zabrane. Moram istaknuti da je prostor uređen vlastitim volonterskim radom članova orkestra – kazao je Vidović te zahvalio svim članovima orkestra koji su svoju volju, znanje, mogućnosti, rad i slobodno vrijeme volonterski ugradili u radove na uređenju, kao i onima koji su za opremanje donirali financijska sredstva ili opremu.

– Veliku zahvalu upućujemo i DVD-u Lepajci na čelu s tadašnjim te današnjim vodstvom na postignutom dogovoru o ustupanju nekorištenog prostora, kao i Gradu Krapini na čelu s gradonačelnikom Zoranom Gregurevićem na financijskoj i svakoj drugoj pomoći i podršci u realizaciji ovog velikog i zahtjevnog projekta. Grad Krapina pruža punu pomoć i podršku radu našeg orkestra i vjerujem da će tako biti i u budućnosti – rekao je Vidović.

Gradonačelnik Gregurović to je i potvrdio, istaknuvši da će Grad svom ceremonijalno-protokolarnom orkestru i dalje pomagati u okvirima svojih mogućnosti.

– Ponosni smo na naš Gradski puhački orkestar, ne samo zbog njihovih uspješnih i uvijek zapaženih nastupa, već i zbog činjenice da je riječ o marljivim, predanim i ustrajnim ljudima koji se međusobno uvažavaju i poštuju i koji su zajedničkim snagama uredili prostor u kojem će se s još više volje i entuzijazma ubuduće pripremati za nastupe i družiti. Grad Krapina uvijek će im biti podrška u radu jer su to i zaslužili, redovito sudjelujući u za nas itekako važnim programima poput Tjedna kajkavske kulture, obilježavanja Dana grada, u manifestaciji Prosinac u Krapini i mnogim drugima – rekao je gradonačelnik Gregurović.

Tradicionalni ljetni koncert

Orkestar trenutno broji 44 glazbenika i četiri člana pjevačkog zbora koji nisu članovi puhačkog orkestra, a među planovima za ovu godinu su nastupi na tradicionalnim proslavama vjerskih blagdana i ostalim manifestacijama i priredbama u gradu Krapini i okolnim mjestima.

U kolovozu će u sklopu Ljeta u Krapini na lokalitetu Stari grad Krapina održati svoj 9. tradicionalni ljetni koncert, a u prosincu, u Festivalskoj dvorani u Krapini, također već tradicionalni, ovoga puta 19. Božićno-novogodišnji koncert.

Budući da je skupština bila i izborna, razriješen je dužnosti Upravni i Nadzorni odbor, kao i dužnosnici Udruge. Naime, promjenom Statuta Udruge, Upravni odbor je s devet smanjen na pet članova te su u novi Upravni odbor udruge Gradski puhački orkestar Krapina izabrani Branko Cvrtila, Ivica Cvrtila, Dragan Vidović, Ivan Tušek i Predrag Kranjčec.

U novi Nadzorni odbor izabrani su Božidar Majsec – kao predsjedavajući te Boris Hršak i Josip Matačić kao članovi. Za novog-starog predsjednika Udruge izabran je Branko Cvrtila, za dopredsjednika Ivica Cvrtila, za tajnika Dragan Vidović i za blagajnika Ivan Tušek. Svi izabrani dobili su mandat i povjerenje članova za vođenje Udruge u narednom četverogodišnjem mandatu.

Uz gradonačelnika Gregurovića i njegovog zamjenika Ivicu Hršaka, skupštini su nazočili ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović sa suprugom, predsjednica PO Pačetanci Ljubica Dragčević-Čavar sa suprugom, predsjednik DVD-a Lepajci Tomislav Cigula i njegov zamjenik Ivica Ljubaj, predsjednica Desinićkih mažoretkinja Sonja Vukmanić i predsjednik KUD-a Zagorec Radoboj Robert Mikša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba