SLUČAJ JOSIPE RIMAC: Uz državni stan od 126, dobila još jedan od 128 kvadratnih metara

Objavljene nove poruke iz mobitela: “Kad odem gori, 24 sata sam tvoja”

Objavljeno: 18.02.2024. zagorjeinternational

Danas su objavljene nove poruke iz mobitela Josipe Rimac, bivše HDZ-ove državne tajnice i kninske gradonačelnice te aktualne USKOK-ove optuženice u golemoj Aferi Vjetroelektrane. Radi se o nekolicini od gotovo 1800 poruka koje je u tri godine tadašnja zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku Snježana Bajan poslala saborskoj zastupnici, a nakon toga i državnoj tajnici Josipi Rimac, donosi Index.

O tim porukama ranije se oglasio i DORH

Kako je danas objavio Jutarnji list, Bajan je u periodu od 2016. do 2019. godine preko Vibera tražila od Josipe Rimac pomoć u napredovanju u Državnom odvjetništvu. To jasno proizlazi iz sadržaja poruka koje joj je slala.

“Ja kad odem gori 24 sata sam tvoja” … “Jesi li sve poduzela da ja dobijem ono gori što zaslužujem. Samo i isključivo očekujem da ti to riješiš. Možeš i sad si u prilici” … “Ja kad odem gori 24 sata sam tvoja” … “Zakaži mi kod Plenkovića da mu ja kažem” … “Izvoli to sa svojima odradit… svi u DORH-u znaju da sam otukla onaj grad”, poruke su koje je zamjenica državnog odvjetnika slala Josipi Rimac, koja joj je povremeno odgovarala riječju: “Hoćuuuu.…”

Bajan je u nekoliko navrata zatražila da je Rimac odvede kod Andreja Plenkovića, na što je dobila odgovor: “Ti si opičena.” Iz poruka je jasno da Bajan nije bila zadovoljna brzinom svog napredovanja u Državnom odvjetništvu pa je tako Josipi Rimac uputila i poruke sljedećeg sadržaja: “Upri, upri, upri, upri”… “Molim te Jope, odradi to, pritisni Jope. Ne jebu ako ih se ne pritisne, čuvaju za odabrane.”

“Otvorila sam ti prostor kao nikome””Kako neću popizditi otvorila sam ti prostor kao nikome… u životu nauči za koga trebaš, a za koga ne trebaš skočiti”, napisala je Bajan Josipi Rimac u posebno znakovitoj poruci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba