Teror je trajao punih šest mjeseci

SIN IZ PAKLA: Prijetio majci i bratu da će ih “roknuti” sjekirom ako mu ne uplate novac na račun

Objavljeno: 17.02.2024. zagorjeinternational

Punih šest mjeseci trajao je teror kojeg je Vjeko (48) vršio nad svojom majkom i svojim bratom. Naime, on je od njih iznuđivao novac te im pritom prijetio smrću. Slučaj je to sa zagrebačkog područja.

Prema presudi, Vjeko je SMS-ove slao majci i bratu lani. Majku je tražio da mjesečno uplaćuje novac na račun u banci zaprijetivši da će ubiti i nju i brata. Slao joj je fotografije kuhinjske sjekire te napisao da će ih njome “opaliti” te da će ju sasjeći pred unucima, piše Danica.hr.

Nadalje, napisao je da će oca “riješiti sjekiricom u potiljak”, zbog čega je majka iz straha za svoj život i život supruga i sina uplaćivala novac u iznosima od najmanje 300 do najviše 800 eura. 

Ukupno mu je uplatila 2400 eura.

Bratu je pak pisao da će ga “roknuti ko zeca“, zabiti “nož u pleksus”, “roknuti mamu”, i to ako mu ne poveća plaću na iznos od 1000 eura, “iako je u bratovoj tvrtki bio samo fiktivno zaposlen i nije radio te je svaki mjesec dobivao plaću od 600 eura”. Teror je trajao dok ga brat nije odlučio prijaviti policiji. 

Inače, Vjeko je neosuđivan, a tijekom istrage je sve priznao. Sutkinja ga je zbog iznude i prijetnji osudila na 24 mjeseca zatvora – 11 mjeseci bezuvjetno i 13 mjeseci uvjetno. 

Majci mora vratiti 2400 eura i podmiriti 682 eura troškova kaznenog postupka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba