Sve se više mladih obitelji doseljava u grad

PREGRADA: U pripremi javna nabava za izgradnju novog vrtića 

Objavljeno: 17.02.2024. zagorjeinternational

Među većim komunalnim projektima u ovoj godini na području Pregrade svakako je kompletna rekonstrukcija ceste Valentinovo-Benkovo. Radovi uključuju izgradnju nogostupa, oborinske odvodnje i novi asfalt. 

Gradonačelnik Marko Vešligaj je za Radio Stubicu rekao da radovi dobro napreduju, stavljen je prvi sloj asfalta i rubnjaci, a u investiciju će se uključiti i Županijska uprava za ceste Krapinsko – zagorske županije koja će dionicu nanovo asfaltirati. Radovi su vrijedni gotovo 300.000 eura i trebali bi završiti do proljeća.

Kraju se privodi i gradnja skate parka smještenog pored obrazovnih ustanova te prometnog poligona za djecu koji će biti namijenjen za učenje prometnih pravila. U pripremi je i javna nabava za izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića, s obzirom da se u Pregradu doseljava sve više mladih obitelji. 

Nastavit će se i 657.000 eura vrijedni radovi na kompletnoj obnovi rodne kuće Janka Leskovara, u Valentinovu. Nakon konstrukcijske obnove, ovo će biti kompletna obnova kuće koja će u prizemlju imati polivalentnu dvoranu, a na katu izložbeni prostor i spomen sobu. Uredit će se i okoliš, park književnika te parkiralište. 

Grad se intenzivno priprema i za natječaje koji su u najavi, a tiču se prije svega ulaganja u izgradnju komunalne i društvene infrastrukture. U pripremi je tako uređenje ulice Kolarija, kinodvorane, čeka se potvrda sredstava za izgradnju širokopojasnog interneta kao i niz manjih, ali važnih projekata. Također, u pripremi je i nabava za ovogodišnji ciklus asfaltiranja nerazvrstanih cesta. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba