Počeo prosvjed protiv HDZ-a. Benčić poručila:

“Nemojte ići u Njemačku, nemojte ići u Irsku. Izađite na birališta, neka odu oni koji trebaju, to je HDZ”

Objavljeno: 17.02.2024. zagorjeinternational

Na Markovom trgu u Zagrebu krenuo je prosvjed pod nazivom “Dosta je! Odmah na izbore” u organizaciji 11 parlamentarnih stranaka lijevo-liberalne oporbe, koje će zatražiti zaustavljanje korupcije, kriminala, pljačke i HDZ-ove uzurpacije vlasti te trenutačno raspisivanje izbora.

Kap koja je prelila čašu za njih je bilo imenovanje Ivana Turudića, kako kažu HDZ-ovog čovjeka, na mjesto glavnog državnog odvjetnika.

Trg je prepun, a ljudi i dalje dolaze i stoje po ulicama koje vode do njega, izvještava Index.hr.

screenshot Index.hr
screenshot Index.hr

Prosvjednicima se obratila Sandra Benčić (Možemo!) i poručila: 

– Nisu nam ukrali ideju da budemo zemlja u kojoj se obitelj s dvoje djece ne mora doživotno zadužiti za krov nad glavom. Mi možemo biti zemlja u kojoj se hitnu pretragu dobije hitno, u kojoj smo našoj djeci osigurali da su barem zdravi. Možemo biti zemlja u kojoj se živi od rada, a ne od prodaje tuđih drugova i parazitiranja na nama. Možemo biti zemlja iz koje se ne odlazi da bi se preživjelo. Nemojte ići u Njemačku, nemojte ići u Irsku. Izađite na birališta, neka odu oni koji trebaju. Vi niste oni koji trebaju otići, to je HDZ – poručila je Bančić.

– U središtu svake galaksije postoji crna rupa koja sve proždire. HDZ je napravio crnu rupu koja guta korupciju. Ne moramo samo završiti eru klijentelizma i korupcije, moramo donijeti novu eru. Zato predlažem radikalnu i nužnu mjeru. Predlažem da nakon izbora zakonom zabranimo svaku stranku koja je osuđena za korupciju. Korupcija je najveća bolest Hrvatske – poručio je predsjednik Centra Ivica Puljak.

Na prosvjed poziva i SDP Hrvatske na svojim Facebook stranicama.

– Danas ne budite samo Facebook borci. Svi na Markov trg – poručili su.

Dodajmo i da je zasad jedna osoba zatražila liječničku pomoć.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba