Iako dozvolu za rad nemaju, pumpaju usne, ubrizgavaju preparate u čelo, nos, bradu… Plaća se bez računa, u gotovini

ESTETSKI ZAHVATI NA CRNO: U Zagrebu unajme stan, obrade desetke klijentica, zarade hrpu love pa se vrate u Beograd

Objavljeno: 16.02.2024. zagorjeinternational

Za vikend unajme stan u Zagrebu gdje obrade i do pedeset klijentica, zarade desetke tisuća eura i vrate se natrag u Beograd.

Iako dozvolu za rad nemaju, a sredstva koja koriste nisu odobrena od HALMED-a, pumpaju usne, ubrizgavaju preparate u čelo, nos, bradu… Plaća se bez računa, u gotovini.

Sve je ilegalno

Reporterka emisije Provjereno dogovorila je termin i iz prve se ruke uvjerila kako funkcionira crno tržište estetskih zahvata. Dnevni boravak iznajmljenog stana služi kao čekaonica u kojoj žena djevojkama nanosi anestetsku kremu na usne. Druga žena se predstavila kao majka vlasnice ordinacije ‘Donna’.

– Evo, u travnju dobivaju doktori radne dozvole i onda smo definitivno legalni. Morali smo raditi ovako iz razloga da nam se pacijenti ne ospu, razumijete – rekla je žena pa pojasnila i tko je liječnica koja izvodi estetske zahvate.

– Ona je radila, mimo specijalizacije, u privatnim bolnicama, tako je stjecala što se tiče kirurgije, ovo je bilo da ima džeparac i onda je ušla u ozbiljnu našu viziju i to je to. Mi smo se zaista potrudili da imamo mlade, jer mladi doktori će i bockati, dok ne dođe do svog nivoa i dok ne dođe do svog imena i prezimena u svojoj subspecijalizaciji – kazala je žena, navodna majka vlasnice ordinacije.

Ogromna zarada

Jedna od klijentica s tretmanom je završila nakon 15 minuta i za tri zone botoxa platila 220 eura u gotovini.

– Za vikend se zaradi 50.000 eura keša hrvatskog novca – tvrdi za Provjereno doc. dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu.

– Klijentice su najčešće mlade djevojke, potpuno nesvjesne opasnosti u koju se dovode i s kakvim se posljedicama mogu suočiti. Šansa za nekrozu je velika, vrlo često reakcija može biti vrlo slična gripi, dugotrajne temperature, slabost, mučnina… To su stvari koje ljudi trebaju znati – upozorava doktor Rotim.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba