Bježao je u crvenoj Ford Fiesti, prolazio na crveno, ignorirao upozorenja policije, a onda se zabio u stup

Policija 27-godišnjaka koji je napravio kaos u Zagrebu prijavila za obijesnu vožnju 

Objavljeno: 15.02.2024. zagorjeinternational

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom, zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela “Obijesna vožnja u cestovnom prometu“ iz članka 226. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, “Prisila prema službenoj osobi“ iz članka 314. st. 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu policijskih službenika te “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. st. 1. Kaznenog zakona Republike Hrvatske na štetu policijskih službenika, izvijestila je PU zagrebačka.

Filmska potjera 

Podsjetimo, riječ je o vozaču koji je 13. veljače priredio pravu filmsku scenu na ulicama metropole u neregistriranoj Ford Fiesti.

– Oko 21.45 sati u Novom Jelkovcu, policijski su službenici radi provjere identiteta pristupili vozaču osobnog automobila marke Ford bez registarskih oznaka, no on se tim vozilom tada dao u bijeg. Nastavio je vožnju u smjeru zapada preko Zagrebačke obilaznice odnosno autoceste A3 odakle se s čvora kod Jankomira uključio u promet Ljubljanskom i Zagrebačkom avenijom u smjeru istoka, prolazeći velikom brzinom kroz više raskrižja unatoč crvenim svjetlima za njegov smjer kretanja. Tijekom vožnje, cijelo se vrijeme oglušivao na zvučna i svjetlosna upozorenja i naredbe policijskih službenika, da bi dolaskom do križanja Zagrebačke avenije i Ulice Roberta Frangeša Mihanovića vozilom sletio s kolnika. Radi sprječavanja njegovog daljnjeg bijega, policijski službenici tada su prema njemu uporabili sredstva prisile (tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje), a potom utvrdili da se radi o 27-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je već ranije evidentiran za određene prekršaje i kaznena djela – priopćila je jučer policija.

Ozlijedio policajce

Tijekom potjere, osumnjičeni je svojim vozilom udario u dva policijska vozila, i to na Jarunskoj ulici te križanju Zagrebačke avenije i Hrvatskog sokola, pri čemu su lakše ozlijeđena dva policijska službenika iz vozila u Jarunskoj ulici. Lakšu tjelesnu ozljedu zadobio je i osumnjičenik, a priveden je u službene prostorije policije te se kriminalističko istraživanje nastavlja.

– Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičenika u zakonskom roku predali pritvorskom nadzorniku te je protiv istog podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu – navode iz policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba