Dečki idu na državno natjecanje u Poreč

KUMROVEC: Osnovna škola Josipa Broza ima najbolje košarkaše i odbojkaše u Krapinsko – zagorskoj županiji

Objavljeno: 15.02.2024. zagorjeinternational

Veliki sportski uspjesi za Osnovnu školu Josipa Broza Kumrovec! Njihovi učenici postali su županijski pobjednici u košarci i odbojci te će predstavljati Krapinsko – zagorsku županiju na državnom natjecanju u Poreču.

Obje ekipe bile su danas na prijemu kod načelnika Roberta Šplajta.

Red, rad i disciplina

– Iznimna nam je čast primiti vas kao županijske prvake u odbojci i košarci. Naime, naša škola uvijek je bila poznata po sportskim rezultatima, drago mi je i ponosni smo na vaš rezultat koji vas vodi na državno natjecanje u Poreču. Moramo zahvaliti i vašem profesoru Dariju Zagvozdi koji vas odlično vodi i trenira, imate rad, red i disciplinu koju vam je usadio kao odličan profesor. Tu vam sigurno nije kraj, uvjeren sam da ćete na državnim prvenstvima u Poreču, u košarci i odbojci, ostvariti odlične rezultate. Vi ste za nas već pobjednici, jer ste ostvarili odličan rezultat. Mi ćemo to i popratiti s nagradama, ali i pomoći s opremom i dresovima, kako biste mogli što bolje predstavljati Osnovnu školu Josipa Broza Kumrovec, ali i općinu Kumrovec. Hvala vam još jednom na svemu, vi ste primjer da se sportom i izvanškolskim aktivnostima treba baviti, sport je zdrav i uči disciplinu. Ostanite takvi, a mi ćemo vas uvijek pratiti kao institucija. Sretno, dečki – poručio je načelnik Šplajt, dok je profesor Dario Zagvozda izjavio:

– Imamo jako talentiranu generaciju, dva razreda, što se rijetko događa. Čestitam dečkima, nastavit ćemo vježbati, čekaju nas teška natjecanja, a nadamo se da će nas ždrijeb pomaziti. Želimo proći skupine, a dalje kako bude – kazao je Zagvozda.

Uz načelnika i obje ekipe bila je i ravnateljica kumrovečke škole Maja Preglej, koja je rekla:

– Zaključak svega ovoga je da smo iznimno ponosni na momčadi i profesora. Trud, zalaganje i motiviranost doveli su ih do toga da su postali županijski prvaci u košarci i odbojci. Koristili su čak i slobodno vrijeme da treniraju te su pokazali veliko srce. Cijela naša škola odiše veseljem, a oni su za nas već pobjednici. Samim odlaskom na državno natjecanje pokazali su uspjeh. Očekujemo da pokažu da su ekipa i da odigraju ‘fair play’, sretno svima! – poručila je ravnateljica Preglej.

Većinu obje ekipe čine isti dečki

Košarkašku momčad čine: Mateo Škvorc, Emil Geršak, Rok Dežmar, Vid Maček, Karlo Bezjak, Luka Iveković, Fran Iveković, David Aržek, Mihael Preglej i Petar Županić, uz pratnju asistenta Silvija Balije i trenera, prof. Darija Zagvozde.

Odbojkašku momčad čine: Mateo Škvorc, Emil Geršak, Rok Dežmar, Vid Maček, Karlo Bezjak, Luka Iveković, Fran Iveković, David Aržek, Mihael Preglej, Dominik Banjšak i Marko Fistrić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba