SLAŽETE LI SE? Nepromišljena izjava u medijima koštala ga izborničkog mjesta

HNS smijenio Roberta Jarnija zbog izjave da će navijati za Betis protiv Dinama! PETKOVIĆ: On je klaun!

Objavljeno: 15.02.2024. zagorjeinternational

Jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, Robert Jarni razriješen je dužnosti izbornika hrvatske U-17 reprezentacije nakon neprimjerenih izjava u medijima. 

– Izvršni odbor HNS-a podržava pravo svakog pojedinca, pa tako i svakog nogometaša – uključujući reprezentativce – da navija za koji god klub želi, pa i protiv hrvatskih klubova u Europi, iako se takvo razmišljanje ne smatra poželjnim. Međutim, HNS je vrlo jasnog stava da za sve hrvatske izbornike vrijede viši standardi te da je neprimjereno, nepoželjno i nedopustivo da osoba na čelu jedne hrvatske reprezentacije otvoreno navija protiv bilo kojeg hrvatskog kluba u europskom natjecanju. Promicanje zajedništva unutar hrvatske nogometne obitelji uvjet je bez kojeg se ne može uspješno voditi neka hrvatska selekcija – napisali su iz HNS u objavi na Facebooku te dodatno poentirali: 

HNS smijenio Roberta Jarnija zbog izjave da će navijati za Betis protiv Dinama! PETKOVIĆ: On je klaun!- Izbornici hrvatskih selekcija imaju jasnu zadaću promicati zajedništvo, suradnju, poštovanje i međusobno povjerenje između svih hrvatskih klubova, pa HNS smatra ovakvu odluku jedinom ispravnom kako bi se zaštitilo jedinstvo hrvatske nogometne obitelji – zaključili su. 

Kako Index podsjeća, Dinamo danas u 21 sat u Sevilli protiv Betisa igra prvu utakmicu šesnaestine finala Konferencijske lige. Na press-konferenciji uoči utakmice bio je Dinamov kapetan Bruno Petković, koji je najavio utakmicu s Betisom. Na kraju presice Petković je oštro odgovorio Robertu Jarniju, koji je u intervjuu za Večernji list rekao da će u ovom dvoboju navijati za Betis. 

 – Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu – rekao je Jarni, koji je inače izbornik hrvatske U-17 reprezentacije. 

– Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun – rekao je Petković, koji je prije toga govorio o susretu s Betisom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba