Sud ga kaznio sa samo 3500 eura

UŽAS: Nogometni sudac tajno snimao asistentice pod tušem – neke su bile maloljetne

Objavljeno: 14.02.2024. zagorjeinternational

Skandal potresa državnu nogometnu ligu Donje Saske u Njemačkoj. Kako pišu njemački mediji, sudac je osuđen nakon što je nekoliko godina tajno snimao svoje asistentice, prenosi Fenix magazin.

Mediji navode kako je 28-godišnji nogometni sudac iz Hannovera godinama tajno snimao svoje asistentice kako se tuširaju nakon utakmica državne lige. Sukladno tome, navodi se kako je muškarac između 2018. i 2021. fotografirao devet asistentica, od kojih su pojedine bile maloljetne.

Prema pisanju medija, to se saznalo nakon što je bivša djevojka muškarca otkrila videozapise na njegovom pametnom telefonu. Asistentice su tajno snimljene kako se tuširaju i presvlače, a sudac je svom mobitel sakrio u torbu za teretanu postavljenu u ženskoj svlačionici.

Objektiv kamere mobitela bio je neprimjetno usmjeren prema tuševima.

Nakon što su snimke otkrivene, neke su žrtve prijavile muškarca policiji, nakon čega su policijski djelatnici izvršili pretragu muškarčevog stana.

Mobitel i nosač podataka su oduzeti. Prema izvješću, 28-godišnjak je podnio ostavku na sve pozicije u nogometnom savezu Donje Saske i osuđen je na novčanu kaznu od 3500 eura bez javne rasprave.

Žrtve, koje i dan danas trpe posljedice zločina, sada traže odštetu u parničnom postupku. Psihološki utjecaj na žrtve navodno je bio ozbiljan: jedna je žrtva izvijestila novine da je stalno tražila kamere i da se više nije tuširala nakon igre.

Unatoč isprici suca, koji je uvjeravao da nije podijelio snimke, trauma ostaje, navode njemački mediji. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba