Cijeli slučaj povlači se po sudovima još od 2014. godine, a bivša bi djelatnica mogla postati ‘lakša’ za oko 70.000 eura

Godinama primala plaću u Ministarstvu, a nije dolazila na posao. Sada je u problemima

Objavljeno: 14.02.2024. zagorjeinternational

Nakon gotovo 10 godina, jedan je slučaj iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture dobio sudski epilog. Naime, Ministarstvo je svojoj bivšoj državnoj službenici, koja je radila na visokoj poziciji, isplatilo ukupno oko 60.000 eura za plaće, iako ona nije dolazila na posao, prenosi Telegram

Ona je tvrdila da se nad njom vršio mobing, no sudski je spor izgubila i Ministarstvo sada od nje traži da vrati isplaćene plaće.

Slučaj datira iz 2014. godine kada je zaposlenica Ministarstva u siječnju te godine prestala dolaziti na posao jer je, govorila je, trpjela mobing zbog čega je podignula i tužbu. Plaću je primala do veljače 2017. godine kada je dobila otkaz. 

Slučaj je odmah 2017. završio na Općinskom sudu u Zagrebu koji je donio nepravomoćnu odluku kako djelatnica nije uspjela dokazati da ju je itko na poslu mobingirao. Isto je dvije godine kasnije potvrdio i Županijski sud u Osijeku. 

Pokušala se ‘izvući’ na mobing jer je Zakonom o radu utvrđeno da zaposlenik koji vodi sudski postupak zbog mobinga ima pravo primati plaću, iako ne dolazi na posao. 

Nedavno je stigla nepravomoćna presuda prema kojoj visokopozicionirana državna službenica Ministarstvu mora vratiti sve isplaćene plaće, a ako ova presuda postane pravomoćna, morat će Ministarstvu platiti i oko 9500 eura sudskih troškova. Službenica je nedavno na presudu uložila žalbu, koju je ovih dana počeo razmatrati Županijski sud u Rijeci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba