Grad Pregrada raspisao je natječaj za financiranje programa udruga s područja kulture

U proračunu je osigurano 15.000 eura, a planira se dodijeliti pet ugovora

Objavljeno: 12.02.2024. zagorjeinternational

Upravni odjel za opće poslove i društvene djelatnosti Grada Pregrade objavio je javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa udruga u kulturi iz proračuna Grada u 2024. godini.

Pozivaju se organizacije civilnog društva (udruge) koje su programski usmjerene na rad u području promicanja kulture da podnesu prijavu za ostvarivanje financijske potpore programima/projektima iz proračuna Grada tijekom 2024. godine.

Prioritetna područja natječaja obuhvaćaju poticanje programa, projekata i aktivnosti od značaja za Grad Pregradu koji doprinose očuvanju tradicijske kulture i razvoju kulturno-umjetničkog amaterizma, poticanju glazbenog stvaralaštva i scenskih umjetnosti, poticanju likovne umjetnosti, poticanju književne i nakladničke djelatnosti, razvoju urbane kulture i kulture mladih, razvoju kulturnih manifestacija i suradnje, te poticanju ostalih programa, projekata i aktivnosti koji pridonose promicanju kulture, očuvanju kulturnog identiteta Grada, pomaganju i poticanju kulturnog i umjetničkog stvaralaštva.

Ukupno planirana vrijednost ovog natječaja je 15.000. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu i projektu je 150 eura, a najveći 11.250 eura. 

Planira se ugovoriti dodjela financijskih sredstava za okvirno pet financijskih potpora programima/projektima, a svaka udruga može prijaviti najviše jedan program ili jedan projekt za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2024. godine.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana, zaključno s 11. ožujka, a više detalja dostupno je na službenim stranicama Grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba