Gregurović: Posebno mi je drago da je ministar Bačić stigao u Krapinu

KRAPINA: Ministar Bačić posjetio Gregurovića, potpisali su važnu odluku za Krapinčane i okolicu

Objavljeno: 12.02.2024. zagorjeinternational

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić danas je u Gradskoj vijećnici u Krapini održao sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem, na kojem je i potpisana Odluka o primopredaji predmeta državne imovine na daljnje upravljanje i rješavanje Gradu Krapini.

Na desetke tisuća neriješnih predmeta

Ministar Bačić naglasio je kako Zakon po kojem građani Krapine, Korčule ili Iloka trebaju dolaziti u Zagreb da bi rješavali imovinsko-pravne odnose na čestici koja ima desetak kvadrata nije sam po sebi racionalan.

– Najbolje je da se takvi odnosi rješavaju u mjestu gdje se ta čestica i nalazi, jer neće nitko brže od gradonačelnika i njegovih suradnika ažurnije rješavati te imovinsko-pravne odnose, jer je on prije svega prvi zainteresiran. To je optimalnije i racionalnije – rekao je Bačić i naglasio da je Zakon koji to rješava iznimno dobar. Dodao je da je ovo tek prva faza, a bit će ih još.

– U Ministarstvu je prije Nove godine bilo 43.600 neriješenih predmeta, 10.000 novih na razini godine, pa je to bila jedna od vodilja zašto smo krenuli u ovaj proces – zaključio je Bačić.

Gregurović: Imamo dosta zahtjeva i predmeta

Krapinski gradonačelnik i saborski zastupnik Zoran Gregurović rekao je kako mu je posebno drago da je u Krapinu stigao potpredsjednik Vlade i ministar Bačić sa suradnicima.

– Moram priznati da, što se tiče državne imovine, nekoliko godina smo poticali da se takav zakon donese i preko Udruge gradova i drago mi je što je taj problem prepoznat, jer ima puno predmeta koji su u Ministarstvu, pa ono nema kapacitet da sve riješi, a isto tako činjenica je da kad se ide u bilo kakve projekte, bitno je imati riješene imovinsko-pravne odnose. Grad ima dosta zahtjeva i predmeta, za grad će taj dio rješavati županije, a mi kao grad preuzimamo predmete za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa od fizičkih ili pravnih osoba s područja grada. Mislim da će se taj proces značajno ubrzati, ali i da će se te nekretnine stavljati u funkciju – kazao je Gregurović i još jednom pohvalio donošenje Zakona. Na kraju je rekao i da je grad u ovoj fazi preuzeo četiri predmeta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba