Odabrane i najbolje maske

FOTOGALERIJA: Nakon višegodišnje pauze, vratio se ‘Pregrački fašnik’

Objavljeno: 12.02.2024. zagorjeinternational

U nedjelju je na Trgu Gospe Kunagorske, nakon višegodišnje stanke, održan još jedan tradicionalni ‘Pregrački fašnik’, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pregrada i Grada Pregrade. 

Tradicionalna fašnička povorka malih i velikih maškara okupila se ispred vatrogasnog doma DVD-a Pregrada, a potom je, predvođena Limenom glazbom Pregrada, prošla ulicom Josipa Karla Tuškana do gradskog trga, gdje su svoje maske imali priliku predstaviti mnoštvu okupljenih građana.

Nakon preuzimanja ključeva grada, koje im je predao gradonačelnik Marko Vešligaj, tročlani je žiri odlučio o najboljim maskama. 

U kategoriji ‘Vrapčak’ – mala maskirana skupina ili pojedinac – nagradu za prvo mjesto dobio je dvojac “Kauboj i vražica“, drugo mjesto je osvojila “Crvenkapica“ s lovcem i vukom, treće mjesto pripalo je skupini “Čistači i šefica“, dok je četvrto mjesto osvojila “Televizija Kolarija“. 

U kategoriji velikih maskiranih skupina prvo mjesto osvojila je skupina “Branje grojzdja“, drugi su bili “Mali pozitivci“ i treći “Mažoretkinje i mažoretani”. Četvrto mjesto otišlo je skupini “Natalitet“.

Da bi sve prošlo u što veselijoj atmosferi pobrinuo se voditelj Denis Bosak i glazbeni sastav “Kraljevi Zagorja“, a dobitnicima su predane nagrade te je na kraju, kako je i običaj, zapaljen Fašnik.

Uz zahvale svim sudionicima povorke, sponzorima i svima uključenima u organizaciju ‘Pregračkog fašnika’, iz Grada su zaželjeli da se ovakva tradicija nastavi u narednim godinama uz sve veći broj sudionika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba