OKUPILO SE 600 SUDIONIKA: Već drugu godinu zaredom, Krapinski fašnik održao se u Mihaljekovom Jarku

VESELJE ZA SVAKU DOB: Vlasnik najmlađe maske star samo tri mjeseca, najstarije čak 93 godine

Objavljeno: 11.02.2024. zagorjeinternational

Već drugu godinu zaredom, krapinski se fašnik, za razliku od prijašnjih godina, kada je povorka prolazila centrom grada, a Fašnik se palio na središnjem Trgu Ljudevita Gaja, preselio u Mihaljekov Jarek. Povorka je, većinom sastavljena od djece, iako bez inače tradicionalno organiziranih vrtićkih skupina, tako krenula od poligona, odnosno Mjesne zajednice, a velika pozornica dočekala je maškare i ostale okupljene na nekadašnjem Sajmištu.

Pratili su ih i počasna straža, Ilirci te Krapinske mažoretkinje i Gradski puhački orkestar, a potom je nakon prigodnog programa, u kojem su, među ostalima nastupila i djeca Plesne skupine Unifit, među šarenim maskama trebalo izabrati sretne dobitnike tombole, u kojoj su izvlačene vrijedne nagrade, poput iPhonea 15, PlayStationa i električnog romobila. Nagrađene su i najmlađa i najstarija maska, čiji su vlasnici stari samo tri mjeseca, odnosno čak 93 godine.

Predsjednica kulturnog društva ‘Purger’ Marta Obadić izrazila je zadovoljstvo s organizacijom i sponzorima te naglasila kako je ovo već tradicionalni fašnik na kojem se ove godine skupilo oko 600 sudionika.

– Izuzetno smo zadovoljni brojem okupljenih posjetitelja s obzirom na vremenske uvjete. Jako smo se namučili s pripremom i pratećim radnjama. Moram pohvaliti članove svoje udruge, stvarno su se potrudili. Zahvaljujem svim sponzorima, a pogotovo Gradu Krapini i Turističkoj zajednici bez koje ovo sve ne bi bilo moguće – rekla je predsjednica Obadić i nadodala:

– Ovo je tradicionalni fašnik. Jedno vrijeme je udruga bila ugašena zbog spleta okolnosti, ali mi mladi smo to preuzeli i nadamo se da će se tradicija nastavit. Ljudi i vrijeme sve govori, svi se zabavljaju, nagrade su odlične i nadamo se da će i sljedeće godine biti tako. Moram naglasiti da se ovdje danas sakupilo oko 600 sudionika – zaključila je Obadić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba