Bacali su boce, razbili čaše, stolice, dio šanka, barski stol...

Šima i Roki se napili pa porazbijali cijeli kafić. Prijeti im zatvor

Objavljeno: 10.02.2024. zagorjeinternational

Ocu i sinu prijeti godinu dana zatvora jer su mrtvi pijani porazbijali cijeli kafić i vlasniku prijetili smrću. Prema optužnici, oni su lani u travnju u Novskoj počinili neviđen rusvaj u ugostiteljskom objektu ‘Ložiona’.

– Bacali su pivske boce prema čašama u šanku, razbili PVC prozor, čaše, stolice, dio šanka, barski stol te potrgali cvijeće oko ulaza, a nakon što im se gazda obratio da to više ne rade, fizički su ga napali i naguravali te mu govorili da će ga ubiti i da će mu zapaliti kafić – ističe se u optužnici.

Šima: Tog dana sam popio 5-6 piva

Otac Mladen zvan Šima (52) branio se kako je došlo do nekog nesporazuma oko razbijene čaše te im gazda više nije htio dati pića makar su oni imali dosta i nisu više tražili, piše Danica.

– Tog dana sam popio pet-šest piva, a kada sam poslije puhao u alkotest, isti nešto nije dobro pokazivao te ne znam koliko sam promila imao – rekao je Šima.

Roki: Pio sam pivu i Blacky

Njegov sin Ivan zvan Roki (29) rekao je kako je njegova čaša pala sa šanka pa je gazda vikao na njih.

– Došlo je do tuče te sam ja možda u jednom trenutku dijelom stolca udario u prozor koji se slomio. Tog dana pio sam pivu i Blacky te mi je popodne u policiji izmjereno 2,40 promila – priznao je Roki.

Konobarica Elena svjedočila je kako je Roki iz njoj nepoznatih razloga u jednom trenutku sa šanka uzeo bocu pića Blacky i bacio prema čašama na šanku, te se sve razbilo. Gazda je došao i smirivao situaciju, ali situacija je eskalirala nakon što je zabranio da im toči alkohol te ih zamolio da napuste lokal.

– Tada su oni napali gazdu Gorana te je počela tuča između njih, da bi nakon nekoliko trenutaka Ivan i Mladen njemu prijetili kako će ga ubiti i zapaliti mu birtiju. Istrčala sam iz šanka prema vanjskoj terasi i gledala što se događa. Vidjela sam da je Ivan uzeo željeznu stolicu i njome više puta lupao po PVC prozoru u kafiću. Potrgali su dio drvenog šanka, desetke čaša na stalku, prevrnuli i potrgali barski stol te cvijeće oko ulaza u kafić izbacili iz posuda. Cijelo vrijeme su bili agresivni i gledali što će potrgati, a stolicama su gađali i gazdu objekta – ispričala je konobarica u istrazi.

Državno odvjetništvo za oca i sina traži po godinu dana uvjetnog zatvora te moraju podmiriti svu štetu koju su počinili. Optužnica je nepravomoćna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba