Gdje jedete pizzu, a da je najbolji omjer cijene i kvalitete?

LOŠE VIJESTI ZA PIZZOLJUPCE: Hrvatska je u vrhu EU po rastu cijene pizze

Objavljeno: 10.02.2024. zagorjeinternational

Hrvatska je među zemljama Europske unije s najvećim rastom cijene pizze u prosincu u odnosu na isti mjesec preklani. Kako otkrivaju novi podaci Eurostata, u prosincu lani cijena kupovne pizze u EU bila je u prosjeku 5,9 posto viša nego u prosincu 2022. godine.

Među zemljama EU najveća godišnja inflacija za pizzu u prosincu prošle godine zabilježena je u Mađarskoj (13,4 posto), a slijede Luksemburg (11,3) i Latvija (10,6). Hrvatska je na šestom mjestu po godišnjem rastu cijene (9 posto), piše Danica.

Istodobno, u Nizozemskoj je zabilježen pad cijene od 0,9 posto u odnosu na prosinac pretprošle godine, dok su mali porasti zabilježeni u Danskoj (0,6), Belgiji (1 posto) i Sloveniji (1,1 posto).

U Hrvatskoj se traže pizza majstori

Inače, ovog trena u cijeloj Hrvatskoj traži se više od stotinu majstora za pizzu. Neke su pizzerije objavile i plaće koje nude. Tako pizzerija u Veloj Luci na Korčuli nudi plaću od 2000 eura. Pripremat će pizze iz električne peći, a radno vrijeme je od 15 do 23 sata. Smještaj i hrana su osigurani.

Nedavno je i bjelovarska pizzerija Glamur tražila pizza majstora za električnu peć. Nudila je početnu plaću od 1500 eura, a za roštilj majstora plaća je iznosila 1400 eura. Nedjeljom, praznicima i blagdanima se ne radi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba