Dobro za poboljšanje pamćenja te jačanje društvene veze, posebice kod djece

DND Petrovsko provodi radionice čitanja na glas 

Objavljeno: 08.02.2024. zagorjeinternational

U područnoj školi Antuna Mihanovića Petrovsko, u Slatini, jutro se provelo čitajući priču ‘Mala bumbarica’. Bila je to radionica čitanja na glas, a sudjelovala su djeca drugog i četvrtog razreda. Djeca su čitala priču izmjenjujući se, tako da su svi imali priliku sudjelovati. 

– Nakon pročitanog, saznali smo neke zanimljivosti iz svijeta bumbara, a potom smo sudjelovali u kvizu jer smo pozorno pratili i slušali priču, pa smo znali i odgovore na pitanja. Kao i uvijek, djeca su vesela, radoznala, aktivno su sudjelovala u radionici i budući da su rekli da vole crtanje i pohvalili su se radovima koje su crtali, dogovorili smo se s učiteljicama da ovu priču i nacrtaju – rekla je predsjednica DND-a Petrovsko Valentina Presečki. 

Kako ističe, važno je poticati čitanje na glas jer na taj način poboljšavamo pamćenje, povećavamo razumijevanje ideja, a pogotovo kod školske djece, jačaju se društvene veze. 

– Naša djeca jako dobro reagiraju, a i s punom pažnjom sudjeluju u takvim aktivnostima i naš je zadatak da ih u tome podržavamo i dalje – poručila je Presečki. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba