"Čitavo to vrijeme nudili smo konstruktivna rješenja"

“Uklanjanjem bala ostvarit će se sva HNS-ova nastojanja za koja smo se zalagali punih 18 godina”

Objavljeno: 07.02.2024. zagorjeinternational

Varaždinke i Varaždinci napokon će dobiti grad kakav zaslužuju, bez rugla na njegovom južnom ulazu, odnosno bez 100.000 tona baliranog otpada. Riječ je o problemu s kojim se Varaždin bori punih 18 godina, poručuju iz HNS-a.

– Čitavo to vrijeme nudili smo konstruktivna rješenja u nadi da će ostale političke strane uvidjeti važnost rješavanja gorućeg problema. Varaždinski HNS nudio je i povoljnija rješenja, ali sada kada je napokon potpisan ugovor kojim se jamči uklanjanje bala s ulaza u grad, moramo biti zadovoljni što je ovoj tužnoj sagi došao kraj – istaknuo je Igor Klopotan, predsjednik varaždinske podružnice HNS-a.

“Jedva čekamo da se započne s odvozom bala”

Iz gradskog HNS-a pozdravljaju činjenicu da će se ukupni trošak uklanjanja bala pokriti novcem iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te neće pasti na teret građana.

– Na sreću i radost svih Varaždinaca možemo končano ustvrditi da će ovaj problem biti priveden trajnom rješenju. Sve ono za što se HNS zalagao od samih početaka napokon će dobiti rasplet kakav Varaždin i zaslužuje. Jedva čekamo da se započne s odvozom bala i da one jednom zauvijek nestanu s ulaza u naš grad – zaključio je Klopotan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba