Nova generacija školaraca

Uskoro kreće upis prvašića u osnovne škole – evo detalja

Objavljeno: 06.02.2024. zagorjeinternational

Pred roditeljima čija će djeca na jesen u prvi razred osnovne škole je postupak upisa. Upisuju se djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. godine do 31. ožujka 2018. godine i djeca kojoj je u školskoj godini 2023./2024. odgođen upis u prvi razred osnovne škole.  

Iznimno, u prvi razred osnovne škole mogu se upisati i djeca rođena od 1. travnja do 31. prosinca 2018. godine, a koja će šest godina života navršiti do 31. prosinca 2024. godine.  

Upisi će se provoditi elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole i to 22. veljače do 31. ožujka preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr.  

S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. 

Svaki roditelj bit će pisanim putem obaviješten od strane nadležne škole kojoj dijete pripada prema upisnom području o točnom vremenu i mjestu obavljanja pedagoške obrade.  

Sve informacije o postupku upisa u prvi razred osnovne škole dostupne su na web stranicama KZŽ

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba