Smanjit će se i broj odvoza miješanog komunalnog otpada s četiri na tri mjesečno

Poskupljuje odvoz smeća u Stubičkim Toplicama

Objavljeno: 06.02.2024. zagorjeinternational

Općinsko vijeće Stubičkih Toplica većinom je glasova prihvatilo odluku o promjeni načina odvoza otpada. Tvrtke ‘Eko-Flor’ je sredinom prošle godine podnijela zahtjev za korekcijom cijene odvoza otpada s obrazloženjem nepovoljnog stanja na tržištu – inflacijom te nedostatkom adekvatnih odlagališta otpada. 

Kako bi povećanje za mještane bilo što manje, pojasnio je za Radio Stubicu načelnik Josip Beljak, odlučeno je da se broj odvoza miješanog komunalnog otpada smanji s četiri na tri mjesečno, dok će se selektivni otpad odvoziti jednom mjesečno kao i dosad.

– Nezahvalno je nagađati koliko će cijena odvoza smeća nakon poskupljenja iznositi, no za očekivati je da će to biti za oko 20-ak posto. Mi drugog rješenja nemamo budući da je ‘Eko-Flor’ jedini na području Zagorja. Da ga odbijemo, za mjesec dana bi bili prepuni smeća. Tko je realan, shvatit će ovu situaciju – komentirao je Beljak. 

Povećanje cijene odvoza otpada izazvalo je burnu raspravu vijećnika. Nakon sjednice se priopćenjem oglasio i SDP Stubičkih Toplica u kojem prozivaju načelnika zbog povećanja cijene i smanjenja broja odvoza. Podsjećaju na njegovo obećanje od prije godinu i pol da do povećanja neće doći te ga pozivaju da podnese ostavku. 

Priopćenjem se oglasio i predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Mlinarić koji je prekinuo sjednicu pred samim završetkom. Naveo je da je to napravio zbog neprimjerenog ponašanja vijećnika iz redova SDP-a te je sve vijećnike pozvao na dostojanstveno i civilizirano predstavljanje ljudi koji su ih birali na tu časnu poziciju.

Inače, sva će domaćinstva u narednim tjednima na kućnu adresu dobiti novi raspored odvoza otpada. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba