APSOLUTNI HIT: Povodom prvog rođendana posjetili smo rođendaonicu 'Mašnica' i saznali zašto djeca slave rođendane i po mjesec dana kasnije samo kako bi mogli ‘feštati' u Začretju

“Imali smo velika očekivanja kad smo otvorili, ali toliku količinu posla ipak nismo očekivali – dolaze nam iz svih krajeva Zagorja”

Objavljeno: 03.02.2024. zagorjeinternational

Uspomene koje nas prate cijeli život na mladenačke dane zasigurno su sati i sati provedeni u igri s nama dragim vršnjacima, a posebno drage uspomene su one koje nastaju na proslavama rođendana. 

Sada kada smo malo stariji i kad nam puhanje svjećica predstavlja malo veći napor, možemo objektivno, ali sa sjetom, pogledati unazad i vidjeti koliko su truda (i živaca) naši roditelji uložili u najvažniji dan u životu svakog djeteta. 

Moderan način života u kombinaciji s prijelazom mladih obitelju u stanove dovele su do nemogućnosti održavanja zabava kakve priliče dječjim rođendanima. 

Upravo tu se javio jedinstven odgovor na taj problem i to u centru Zagorja, pitoresknom Svetom Križu Začretju gdje se u dvorištu nadaleko poznatog restorana ‘Sermage’ smjestila posebna rođendaonica ‘Mašnica’. O kakvim se točno rođendanskim proslavama radi rekla nam je više Iva Đurkin Benkotić, vlasnica ‘Events by Iva’ u čijoj organizaciji se već punih godinu dana stvaraju nezaboravni trenuci dječjih zabava. 

– Prvotna očekivanja su bila visoka, no ipak nismo očekivali toliko posla. Naime, među rijetkima smo u Zagorju koji se bave isključivo rođendanima, a i pogodili smo vrijeme jer su se brojne druge rođendaonice pozatvarale baš kad smo mi otvorili, dok s druge strane, oni prostori koji nude proslave rođendana u pravilu nisu ekskluzivno posvećeni tome, odnosno to im nije ‘core buissness’ već usput – rekla nam je Đurkin Benkotić koja nas je potom i provela rođendaonicom. 

Nismo se mogli oteti dojmu kako je rođendaonica, uz ono očekivano, opremljena bogatim sadržajima kakvi se mogu naći samo u većim centrima poput PlayStationa, zračnog hokeja, VR naočala, a vani su pak prostor za nogomet i kuglana. 

– Uvriježeno je mišljenje kako djecu treba micati od ekrana, ali nam neki dolaze baš zbog toga. Ipak, uvijek sam tu s njima i nikako nisu tri sata na PlayStationu jer se svih 15-ak djece treba izmijeniti, a osim toga, niti oni ne žele samo jednu igru. Sveukupno smo to zamislili da oni tu uživaju, ‘luduju’, skakuću i rade sve ono što doma možda ne mogu. Tu slobodno mogu biti glasni, slušaju glazbu koju žele i koliko glasno žele, a organiziramo i turnire s nagradama – kaže Iva i dodaje kako je rođendaonica zamišljena za djecu od 3 do 12 godina, ali su u debitantskoj godini imali i goste izvan tih okvira. 

Nakon godinu dana rada, došlo je vrijeme za osvježenje prostora s obzirom na to kako su djeci omiljene pinjate ipak uzele mali danak. Uz to, došla je još jedna novina u vidu bojanke s pričom koja prati rođendanske proslave u ‘Mašnici’, pa će se mali umjetnici lako moći prisjetiti proživljenih dogodovština. 

 – Do ideje za bojanku smo došli kroz rad s djecom jer smo odmah na početku uvidjeli kako žele crtati i bojati, a imali smo samo ploču pripremljenu za njih. Svakom slavljeniku ide poklon iznenađenja uz personalizirane balone, pa će sad dobivati i bojanku za doma gdje će se moći prisjetiti svih junaka s kojima su se ovdje igrali poput Barbie, Sonica, Spidermana, Pokemona, Lego kockica i naravno naše maskote – Kockića – otkriva naša sugovornica. 

A što za vrijeme slavlja rade roditelji? 

– Njima je prvenstveno drago što mogu piti kavu tri sata u miru bez da ih netko zove. Sigurni su ostaviti djecu pa otići obaviti što već trebaju, a termin od dva sata je namijenjen za mlađe uzraste pa roditelji znaju ostati u blizini pošto im je to jedno od prvih razdvajanja. Uz to, najdraže im je to što nemaju brige s organizacijom, kuhanjem, čišćenjem prije i poslije, animiranjem same djece, no uvijek gledamo na obostrano zadovoljstvo, pa ako žele donijeti svoju tortu mogu, te im onda umanjimo iznos, a hranu inače imamo iz restorana ‘Sermage’ ili po želji, primjerice pizze iz obližnjih pizzeria – kaže ova mlada poduzetnica koja je ovaj posao uspješno povezala s muževnim restoranom, spomenutim ‘Sermageom’ za kojeg nam vlasnik kaže kako rade u pravom tandemu. Proslave dječjih rođendana za užu obitelji, bake, djedove i kumove tako slave vrata do, u restoranu, a vršnjaci su u svom prostoru. 

Potvrda dobrog rada, uz to što klinci slave i po mjesec dana kasnije rođendan jer žele baš ‘Mašnicu’, dolazi iz same činjenice kako na rođendane u Sveti Križ Začretje roditelji s djecom rado dolaze i iz ostalih krajeva, a bračni par Đurkin Benkotić za kraj nam je otkrio kako je došlo do samog imena ‘Mašnica’. 

– Kako je sam restoran nazvan po grofu Sermageu koji je imao veliku plavu mašnu, jednostavno smo to povezali s djecom, ali smo promijenili boju u crvenu koja je nešto toplija i bliskija njima. Bilo je tu i drugih solucija, ali ova poveznica nam je bila predobra da bi se odbila pa smo uredili cijeli prostor s mašnicama i ostalim šarenim elementima kako bi imali topli prostor za zabave – rekli su nam vlasnici te najavili kako će i dalje raditi na novitetima jer najvažnije je da djeci ponude uvijek nešto novo.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba