Nevjerojatna situacija iz Siska

MORBIDNO: “Kraj moga oca pokopali su nepoznatu ženu. Tražili smo da je maknu, odbili su”

Objavljeno: 01.02.2024. zagorjeinternational

Nepoznata žena bila je pokopana tri godine u grobnici obitelji iz okolice Siska, a radilo se o pogrešnom ukopu, piše N1. Zbog toga Gradsko groblje Viktorovac, tvrtka u vlasništvu Grada Siska, mora vlasnicima grobnice u kojoj je završila kriva osoba platiti oko 6000 eura odštete. Novčanim iznosom nadoknadit će im sav proživljeni stres i duševne boli koje im je prouzročila greška čelnih ljudi gradskog groblja.

Troje članova obitelji čiji je otac preminuo u studenom 2019. godine pokrenulo je tužbu protiv gradskih groblja. Šok je uslijedio 2020. kada su doznali da je na lijevu stranu grobnice, na mjesto koje je trebalo čekati suprugu preminulog, pokopana neka njima nepoznata žena. Iako su tražili od uprave groblja da je premjeste, uprava je to odbila.

Sestra preminulog: Bili smo jako uzrujani

– Čak su nam nudili drugu grobnicu i predlagali da tatu ekshumiramo i premjestimo ga tamo – svjedočio je na sudu jedan od sinova.

Pokojnikova sestra prisjetila se da je kraj groba nepoznate žene zatekla njezinog muža.

– Pitala sam ga zar nije prije pokopa primijetio da je grobno mjesto uređeno. On mi je na to bahato odgovorio da se, ako imam problem, obratim upravi groblja i tražim pravdu. Svi smo zbog toga bili uzrujani. Bratu nismo mogli podići spomenik, a i pitali smo se gdje ćemo sahraniti njegovu suprugu kada je njezino grobno mjesto sada bilo zauzeto – izjavila je na sudu sestra preminulog.

Sinovi pokojnika: Prolazile su godine

I njegovi sinovi prisjećali su se stresnih situacija zbog greške gradskih groblja.

– Prijatelj mi je javio da je u našoj grobnici pokopana neka žena. Naime, vidio je njezino ime na križu pa me obavijestio. Zvao sam gradska groblja, no nisu željeli sa mnom razgovarati – svjedočio je drugi sin.

Naknadno su dobili ponudu da ekshumiraju oca te prebace njegove posmrtne ostatke u drugu grobnicu koju su Gradska groblja Viktorovac bila spremna urediti o vlastitom trošku. Obitelj je to odbila i podnijela tužbu.

– Dobili smo pismo uprave groblja u kojem su nam se ispričali i najavili da će riješiti situaciju, no prolazile su godine bez da su išta napravili. Zato se moja baka jednom posvađala s obitelji te žene kada su se na Sve svete susreli na groblju. Baka je zaprijetila da će lopatom iskopati tu ženu, bila je uzrujana, a i mene je sve to jako uzrujavalo – naveo je drugi pokojnikov sin.

Tijelo nepoznate žene je ekshumirano

Sud je zaključio da su Gradska groblja Viktorovac pogriješila, a njihovom nepažnjom pokojnikovoj obitelji prouzročeni su tuga, uzrujanost i nelagoda, piše N1.

Presuda nije pravomoćna i obje strane imaju pravo na nju uložiti žalbu. Pokojnikova obitelj tražila je duplo višu odštetu, no sud je zaključio da je iznos od ukupno 6000 eura dostatna naknada za ono što im se dogodilo. Na kraju je, proizlazi iz nepravomoćne presude, ekshumirano tijelo žene koja je greškom zakopana u njihovu grobnicu. Njoj je pronađeno novo posljednje počivalište.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba