Jedna je Međimurka na društvenim mrežama iskazala svoje nezadovoljstvo njenim radom, a uslijedili su brojni negativni komentari i uvrede na račun liječnice

LINČ! Mlada liječnica čakovečke bolnice oduzela si je život. Nije to više mogla izdržati 

Objavljeno: 30.01.2024. zagorjeinternational

Tridesetogodišnja liječnica u subotu ujutro je pronađena mrtva u svom zagrebačkom stanu. Kako doznaje Jutarnji list, radi se o suicidu. Pored nje pronađeno je 20 praznih pločica tableta koje je popila između 25. i 27. siječnja. 

Radi se o liječnici čakovečke bolnice koja je u Zagrebu boravila tijekom tjedna zbog specijalizacije hematologije na zagrebačkoj klinici. Vikendima se vraćala u Međimurje i odrađivala smjene na odjelu hitne medicine.

Sve to dogodilo se zbog objave nezadovoljne Međimurke načinom na koji je na hitnom prijemu Županijske bolnice Čakovec tretiran član njezine obitelji na Božić. Prigovori se nisu odnosili na rad liječnice, nego na njezinu “bahatost”.

Objavu su komentirali mnogi, a uglavnom su se iživljavali prema mladoj doktorici. Pisalo se kako je nemarna, odvratna, bahata, nesavjesna, bez morala. Također, ljudi su komentirali ‘da je netko njezin drukčije bi se ponašala’, ‘uglavnom, nula od liječnice i osobe’ i slično.

Mlada se liječnica na žalost nije mogla nositi s brojnim negativnim komentarima i uvredama ljudi.

Iako se sada ne može sa sigurnošću potvrditi jesu li okidač za ovaj čin doista bili komentari na društvenim mrežama, izvanredni sastanak u čakovečkoj bolnici u nedjelju, dan nakon saznanja o smrti kolegice, naveo je neke na zaključak da i kolege misle da je tako. Nakon što su dobili službenu pritužbu protiv liječnice, bolnica je kolegicu, kao što to uvijek i rade, kaže ravnatelj Igor Šegović, pozvala da se očituje.

– Liječnički zbor i HUBOL imaju mogućnosti pružanja pravne pomoći liječnicima, bolnica ih nema. Mi im možemo samo sugerirati pokretanje privatne tužbe zbog klevete. Udruge imaju i mogućnosti i financijska sredstva za pomoć. Ovo nije prvi takav slučaj, da se imenom i prezimenom javno prozivaju liječnici, sve nas prozivaju i pišu što žele, a mi jedino što možemo je privatno tužiti za klevetu kako bi se zaštitili – rekao je ravnatelj za Jutarnji list.

Inače, autorica objave bolnici je poslala i službenu pritužbu na liječnicu, koja je upućena u standardnu proceduru, a njen je Facebook post zajedno sa svim komentarima u međuvremenu izbrisan.

Svi oni koji su u suicidalnoj krizi mogu se anonimno javiti na telefon Centra za krizna stanja i prevenciju suicida na broj telefona 01/2376470 i dobiti pomoć od 0 do 24 sata svakog dana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba