Zagorska policija tijekom vikenda zabilježila 126 prekršaja u prometu

UŽAS! Vozači vozili pijani i drogirani. Palo je i uhićenje

Objavljeno: 29.01.2024. zagorjeinternational

Provedbom pojačanog nadzora prometa tijekom proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 126 prometnih prekršaja i to 42 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 15 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 48 ostalih prekršaja u prometu. 

Najbrži 

Najveća nepropisna brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu 27. siječnja, oko 13 sati, na DC205 u Dubrovčanu od 119 km/h na dijelu ceste gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 70 km/h. Vlasniku vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču i potom izdavanje obaveznog prekršajnog naloga. 

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 27. siječnja, oko 23.30 sati, prilikom nadzora prometa u Oroslavju, 25-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom s 2,05 promila alkohola u organizmu. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 25-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1300 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – izvijestili su iz policije.

Nadalje, u nedjelju 28. siječnja oko 13 sati u Donjoj Stubici zaustavljen je 49-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i utvrđeno je kako je recidivist prometnih prekršaja. 

– Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određena novčana kazna od 1700 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od šest mjeseci – stoji u nastavku priopćenja.

Pijani, drogirani…

Isto tako, tijekom nadzora prometa zatečeni su i zaustavljeni vozači pod utjecajem alkohola u Svetom Križu Začretje (19-godišnji vozač s 1,92 promila), u Dubrovčanu (28-godišnji vozač s 1,81 promila), u Bobovju (41-godišnji vozač s 1,79 promila), u Krapini (23-godišnji vozač s 1,61 promila) te u Tuheljskim toplicama 21-godišnji vozač koji je bio pozitivan na test na droge i kod sebe je imao 3,72 grama marihuane.

– 23-godišnji državljanin Slovenije koji je zaustavljen u Tuheljskim Toplicama je uhićen i uz optužni prijedlog idući dan, jučer 28. siječnja u jutarnjim satima doveden na Općinski sud gdje mu je rješenjem određena novčana kazna od 1200 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca – dodaju iz policije.

Vozačima, 19-godišnjaku, 28-godišnjaku, 41-godišnjaku je određeno zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva alkohola i protiv njih slijedi podnošenje optužnih prijedloga iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok protiv 21-godišnjaka koji je bio pozitivan na THC slijedi optužni prijedlog iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba