Bilo je i pijanih i ozlijeđenih

Na zagorskim prometnicama tijekom vikenda zabilježeno šest nesreća

Objavljeno: 29.01.2024. zagorjeinternational

Zagorska je policija objavila da se tijekom vikenda na našim prometnicama dogodilo šest prometnih nesreća. Tri su bile s materijalnom štetom do kojih je došlo u Lazu Bistričkom zbog nepropisnog pretjecanja, u Humu Stubičkom zbog ne držanja vozila uz desni rub kolnika te u Petrovoj Gori zbog neprilagođene brzine, a vozač koji je skrivio tu nesreću u Petrovoj Gori upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila.

– U prometnoj nesreći koja se dogodila u Tugonici, dvije osobe zadobile su lakše tjelesne ozljede, a do nesreće je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska. U Dolu Klanječkom, vozač je zbog ne kretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake i pod utjecajem alkohola od 1,75 promila sletio vozilom s kolnika i pritom zadobio ozljede, koje za sada nisu okvalificirane. Lakše tjelesne ozljede zadobilo je dijete u prometnoj nesreći koja se dogodila u Zlataru, teretno vozilo udarilo je dijete koje je prelazilo kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu dok je bilo upaljeno zeleno svjetlo za prijelaz pješaka – kazali su u policiji. 

Također, tijekom proteklog vikenda, policija je od prekršaja izdvojila jedan prekršaj iz Zakona o gospodarenju otpadom i jedan prekršaj neovlaštenog posjedovanja droga. Od ostalih događaja evidentirana je jedna dragovoljna predaja oružja i streljiva, veći požar u obiteljskoj kući u Donjoj Stubici te manji požar u prostoriji za odlaganje otpada u Hršak Bregu. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba