Premijer Plenković prelomio:

“Vlada predlaže Ivana Turudića – odluku ćemo donijeti na zatvorenoj sjednici”

Objavljeno: 25.01.2024. zagorjeinternational

Nakon uvodnog obraćanja ministara koji su govorili o novim koeficijentima za zaposlene u državnom i javnom sektoru, na sjednici Vlade govorio je premijer Andrej Plenković, prenosi Jutarnji list.

– Jučer smo održali i sastanak povjerenstva Vlade za utvrđivanje prijedloga kandidata za glavnog državnog odvjetnika. Održali smo razgovore s kandidatima. Jednoglasno je odlučilo da Vlada danas predloži Ivana Turudića za kandidata za glavnog državnog odvjetnika. Odluku ćemo donijeti na zatvorenoj sjednici Vlade i uputiti u Hrvatski sabor – objavio je Plenković.

Dobije li Turudić natpolovičnu većinu u Saboru, na tom mjestu trebao naslijediti aktualnu šeficu DORH-a Zlatu Hrvoj Šipek, izvijestio je Plenković na sjednici Vlade.

Za novog šefa DORH-a kandidirali su se odvjetnik Mladen Dragičević, zamjenik županijskog odvjetnika u Splitu Nikša Wagner, trenutni zamjenik glavne državne odvjetnice Emilijo Kalabrić i sudac Visokog kaznenog suda Ivan Turudić.

 Premijer se osvrnuo i na reformu plaća u državnom i javnom sektoru, navodeći da se ona sastojala od tri faze te podsjetio da su točne podatke o rastu plaća predstavili ministri Marin Piletić i Ivan Malenica danas.

– Kad gledamo rast prosječne plaće u RH posljednji podaci govore da je u studenom iznosila 1208 eura. Ključna poruka reforme je da će plaće rasti svim kategorijama zaposlenih, a reforma obuhvaća 240 000 zaposlenika – istaknuo je Plenković, a prenosi N1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba