Za 125 korisnika s područja općine Bedekovčina

Uspješno proveden projekt GDCK-a Zabok “INFORMIRANI…PRIPREMLJENI…ZAJEDNO“

Objavljeno: 23.01.2024. zagorjeinternational

Uočivši nedostatak projekata usmjerenih neformalnom odgoju, obrazovanju i osposobljavanju djece i građana u odgovoru na kriznu situaciju, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je uz sufinanciranje Općine Bedekovčina tijekom šest mjeseci 2023. godine provodilo projekt  “INFORMIRANI…PRIPREMLJENI…ZAJEDNO“, za 125 korisnika s područja općine Bedekovčina. 

Koje su to krizne situacije, što znači biti pripremljen za slučaj krizne situacije, kako izraditi osobni plan za krizne situacije? Sve su to bile teme s kojima je djecu, učenike i građane kroz šest edukativnih radionica upoznala voditeljica radionica Ljubica Gorički, pedagoginja OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički. 

Korisnici projekta upoznati su sa sadržajem ruksaka Hrvatskog Crvenog križa ‘SET2GO’, dobili su niz savjeta o postupanju u kriznim situacijama, te su izradili svoje osobne planove za slučaj krizne situacije.

Projektom je GDCK Zabok obuhvatilo korisnike s područja općine Bedekovčina, i to učenike OŠ Stjepana Radića, OŠ Bedekovčina, PŠ Orehovica, PŠ Poznanovec, djecu iz Dječjeg vrtića Bedekovčina, te građane i predstavnike lokalne zajednice.  

Upoznavanjem s mogućim kriznim situacijama i osvještavanjem vlastitog odgovora na kriznu situaciju, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je poboljšalo pripremu djece i ostalih kategorija stanovništva za djelovanje u kriznim situacijama i ojačalo kapacitete  lokalne zajednice u odgovoru na krizne situacije. 

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 678,91 eura, a Općina Bedekovčina je projekt sufinancirala u iznosu od 200 eura. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba