Sve zbog licencija Rijeci i Osijeku?

UEFA žestoko kaznila HNS! Hrvatskim klubovima čak prijeti i izbacivanje iz Europe

Objavljeno: 23.01.2024. zagorjeinternational

Klubovi Rijeka i Osijek kršili su pravila financijskog fair playa, a dobili su HNS-ovu licenciju, a sada, 11 mjeseci nakon što je UEFA zbog kršenja Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova kaznila Rijeku s 450.000 eura i Osijek s 600.000, u javnost je procurila informacija kako je kaznu dobio i Hrvatski nogometni savez jer im nije smio izdati licencije, prenose 24sata.

HNS je kažnjen sa 100.000 eura bezuvjetno i 150.000 eura uvjetno, a osim novčane kazne, prijeti i drakonska kazna izbacivanja hrvatskih klubova iz Europe. Uz to, HNS-u je poslano upozorenje da u ovoj i iduće dvije sezone pravilno provede postupak licenciranja.

UEFA-ina istraga je pokazala da su klubovima nelegalno izdane licencije za prošlu sezonu. Traži da preliminarni datum provjere licencije bude prije krajnjeg roka 31. ožujka, da HNS-ov stručnjak za licenciranje izdaje detaljnije izvješće, da godišnje održe radionicu o licenciranju sa svim klubovima, kao i bilateralni sastanak s klubovima kojima izdaju licenciju, da savez ishodi neovisni certifikat o usklađenosti s UEFA-inim pravilnikom, kao i da surađuju s UEFA-inim kontrolnim tijelom tijekom nagodbe.

Ako HNS ne provede više od tri od spomenutih obveza ili ponovi nelegalni izdavanje licencija, UEFA može izbaciti hrvatske klubove izbacivanjem iz svih natjecanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba