U proračunu Grada Krapine za ovu godinu osigurana su sredstva za Gradsko društvo Crvenog križa u iznosu od 61.692 eura

GREGUROVIĆ POTPISAO UGOVOR: “Krapinski Crveni križ jedan je od najboljih u Hrvatskoj”

Objavljeno: 23.01.2024. zagorjeinternational

Danas je u Krapini potpisan ugovor između Grada i Gradskog društva Crvenog križa (GDCK). Ugovor su potpisali krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović i ravnatelj Gradskog društva CK-a Davor Šimunović.

U proračunu Grada Krapine za ovu godinu osigurana su sredstva za Gradsko društvo Crvenog križa u iznosu od 61.692 eura, i to za sljedeće stavke:

Javne ovlasti i redovna djelatnost te rad i djelovanje Službe traženja – 32.452 eura

Dodatne aktivnosti GDCK-a Krapina iz područja javnih ovlasti – 10.000 eura

Sufinanciranje troškova kredita za kupnju poslovnog prostora – 14.550 eura

Pomoć u kući – 4950 eura

Gregurović nahvalio gradski Crveni križ

Gradonačelnik Gregurović ukratko je opisao na koji način surađuju Grad Krapina i GDCK Krapina.

– Naše Gradsko društvo Crvenog križa jedno je od najboljih u Hrvatskoj, to mogu sa sigurnošću reći. U proračunu Grada osiguravaju se sredstva za rad i djelovanje ‘Službe traženja’ te sredstva za javne ovlasti i redovnu djelatnost Gradskog društva Crvenog križa. Za javne ovlasti i redovnu djelatnost određeno je izdvajanje u iznosu od 0,5 posto sredstava prihoda, dok je za ‘Službu traženja’ određeno izdvajanje u iznosu od 0,2 posto sredstava prihoda jedinica lokalne i područne samouprave. Osigurali smo dodatna sredstva za obavljanje djelatnosti iz područja javnih ovlasti kao što su redovne i izvanredne akcije solidarnosti, organizacija i provođenje akcija dobrovoljnog davanja krvi, sudjelovanje u promociji zdravog načina života te prevencija bolesti ovisnosti i rehabilitacija ovisnika – rekao je Gregurović.

Šimunović: Osigurali smo novi, veći i bolji prostor

Šef krapinskog Crvenog križa Davor Šimunović kazao je da su osigurana sredstva za odgovarajući poslovni i parkirališni prostor, kao i za prijeko potreban skladišni i garažni prostor za potrebe GDCK-a.

– Taj prostor se nalazi na lokaciji Bobovje 52b, Krapina, ukupne površine 2514 m2, od čega se 1750 m2 odnosi na gospodarsko dvorište i 764 m2 na poslovnu zgradu. U realizaciju predmetnog projekta osim nas uključeni su i Grad Krapina te općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Kao i do sad, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina vodi brigu o socijalno ugroženim, starijim i nemoćnim stanovnicima. U okviru programa ‘Pomoć u kući’ skrbi se o osobama treće životne dobi, koje zbog narušenog socijalnog i zdravstvenog stanja ne mogu sami zadovoljiti osnovne životne potrebe, a pomoć im ne mogu pružiti članovi obitelji. Skrb obuhvaća organizirano pružanje usluga koje ovise o potrebi svakog pojedinog korisnika, kojem se omogućava da uslugu pomoći ostvari u vlastitom domu – rekao je Šimunović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba