Zagorska policija za vikend na cestama utvrdila čak 98 prekršaja

ZABOK: S 1,75 promila upravljao teretnim vozilom, pa sletio u dvorište obiteljske kuće

Objavljeno: 22.01.2024. zagorjeinternational

Tijekom pojačanog nadzora prometa za vrijeme proteklog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska utvrđeno je ukupno 98 prometnih prekršaja i to 15 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, sedam prekršaja nepropisne upotrebe mobitela tijekom vožnje, devet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 54 ostala prekršaja u prometu.

– Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu, 20. siječnja, oko 21.30 sati, u Zaboku, kada je 31-godišnji hrvatski državljanin izazvao prometnu nesreću upravljajući teretnim vozilom s 1,75 promila alkohola u organizmu. Do nesreće je došlo jer 31-godišnji vozač teretnog vozila nije prilagodio brzinu stanju kolnika i vidljivosti, uslijed čega je došlo do slijetanja vozila van kolnika u dvorište obiteljske kuće. U prometnoj nesreći vozač je zadobio lakše tjelesne ozljede – stoji u priopćenju policije.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 31-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog kojim se predlaže ukupna novčana kazna u iznosu od 1700 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Nadalje, u subotu, oko 1.30 sati u Donjoj Stubici, policijski službenici su tijekom nadzora prometa uočili vozača koji krivuda vozilom po kolniku, nakon čega su policijski službenici krenuli za vozilom i pokušali ga zaustaviti svjetlosnim, a zatim i zvučnim signalima, dok se vozilo zaustavilo tek dolaskom na dvorište obiteljske kuće.

– Nadzorom je utvrđeno kako je vozilom upravljao 61-godišnji vozač pod vidnim utjecajem alkohola, ali je odbio alkotest, vrijeđao je policijske službenike i nije im htio pokazati vozačku i prometnu dozvolu te je pokušao napustiti mjesto obavljanja nadzora – navode iz policije.

Vozač je uhićen i smješten u posebne prostorije policije, te je istog dana u popodnevnim satima uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, doveden na Općinski sud u Zlataru, Stalna služba u Klanjcu gdje je kažnjen novčanom kaznom od 1240 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima ‘B’ kategorije u trajanju od dva mjeseca, nakon čega je pušten na slobodu.     

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba