GORNJA STUBICA: Službeno je izvršena primopredaja Gupca

Krešimir Končevski predao je titulu i ulogu Matije Gupca svom nasljedniku Igoru Frajtagu

Objavljeno: 22.01.2024. zagorjeinternational

U nedjelju je pred spomenikom Matije Gupca u Gornjoj Stubici izvršena primopredaja Gubca, odnosno, nakon obilaženja znamenitosti Gupčevog kraja putevima Seljačke bune i Gupčevih puntara, sa završnom točkom ispod spomenika, Krešimir Končevski je predao titulu i ulogu Matije Gupca svojem nasljedniku, Igoru Frajtagu. 

– Ovim putem bi iskoristili priliku da se Krešimiru javno iz srca zahvalimo na zadnjih sedam uistinu prekrasno provedenih godina i bez lažne skromnosti, na izuzetno uspješnoj suradnji, kao partneru, a i kao prijatelju. Našem dragom Igoreku želimo puno snage, hrabrosti i pozitivnih stvari koje ga čekaju na daljnjem putovanju. Ljubav i dobrota – poručili su iz Društva Vitezova Zlatnog Kaleža. 

Od velike se uloge na svojim društvenim mrežama oprostio i Končevski.

– Moja epizoda Matija Gubec je završila. Nakon jubilarne 450. godišnjice i 15. uprizorenja u organizaciji DVZK i mojih sedam godina uloge Gupca došlo je vrijeme da tu dužnost predam mlađim snagama. Bila mi je velika čast i zadovoljstvo biti u ulozi najpozitivnijeg i najpoznatijeg hrvatskog povijesnog junaka. Dobrim dijelom i zbog vrijednosti i bunta koji s tim likom dijelim u stvarnosti. Nadam se da sam opravdal povjerenje društva iz udruge i svih koji su nas pratili. Buna je izrasla u respektabilnu manifestaciju. Drago mi je da sam u tome imal priliku sudjelovati i dati svoj mali doprinos. Ali čovek mora znati reči kad je dosta. Ulogu vračam onima koji su ju s povjerenjem svojedobno dali meni, a to je naša udruga DVZK. Sretan sam kaj imam pravoga nasljednika za kojega sam siguran da bu toj ulogi dal još jednu dimenziju više, dostojno čuval spomen na Bunu, vrijednosti i tradiciju našega zagorskoga kraja! Igor, imaš moju punu podršku – poručio je Končevski i dodao da će i dalje biti udruzi na raspolaganju.

– A dok sam živ, Gubec bum zanavek ostal, negde ispod kože – dodao je na kraju. 

Končevskom se na sjajno odrađenom poslu proteklih godina zahvalio i donjostubički gradonačelnik Nikola Gospočić.

– Dragi Krešo hvala na svemu u ime Grada Donja Stubica i u moje osobno ime. Nekako se sudbina poigrala da smo iste godine preuzeli teške i odgovorne uloge gradonačelnika i Matije Gupca i nitko u tom trenutku nije bio prikladniji za tu ulogu Gupca od tebe. Kad pišem ulogu nekako mi se čini da tebi to nije bila uloga nego način izražavanja i života – poručio je Gospočić Končevskom, a novom je Gupcu, Igoru Frajtagu, kratko poručio:

– Buna traje! 

FOTO: Matija Djanješić

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba