Velika vijest za mještane Krapinskih Toplica: Najveći svjetski hitovi od sada i u njihovom kinu!

KRAPINSKE TOPLICE: Topličani opet mogu u kino, na otvorenju prikazan film ‘Sedmo nebo’

Objavljeno: 22.01.2024. zagorjeinternational

Kino u Krapinskim Toplicama ponovno je otvoreno za posjetitelje nakon dvomjesečnog renoviranja.

Na otvorenju kina prikazana je hrvatska komedija ‘Sedmo nebo’ redateljice Jasne Nanut, u kojoj između ostalog glume Krešimir Mikić, Mario Petreković i Iva Jerković.

Načelnica Jureković: Počeli smo s malim koracima

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković iznimno je zadovoljna konačnim rezultatom.

– Naše kino nažalost više od dvadeset godina nije bilo u funkciji pa smo početkom 2022. godine krenuli u njegovu revitalizaciju, prije svega iz razloga kako bismo našim stanovnicima, ali i gostima ponudili jedan dodatni društveni sadržaj. Počeli smo malim koracima i najprije smo nabavili novu kino opremu u sveukupnoj vrijednosti, s PDV-om, oko 412.000 kuna. Od Ministarstva kulture i medija odobreno nam je tada 300.000 kuna, dok smo ostatak vrijednosti projekta, kao i PDV, morali financirati sami. Dakle, naš općinski udio iznosio je oko 112.000 kuna – rekla je Jureković.

U topličkom kinu prikazuju se najnoviji filmovi

– Uglavnom, za taj iznos nabavili smo novo kino platno, projektor s računalom, kao i novo ozvučenje za našu kino dvoranu. I tako smo u svibnju 2022. revitalizirali naše kino i počeli s projekcijama filmova, što se pokazalo kao pun pogodak, budući da su ga mještani odlično prihvatili, a posebno naši najmlađi sugrađani. Tim više što se u kinu prikazuju najnoviji filmski naslovi koji stižu u Hrvatsku, a imali smo čak i premijeru domaćeg filma ‘Nosila je rubac črleni’, na koju nam je stigla i glumačka ekipa te redatelj filma – kazala je načelnica.

– Inače, mi imamo spreman i projekt za rekonstrukciju i cjelovitu obnovu Doma kulture i njegovu preobrazbu u jedan moderni multimedijalni centar, no do sada nije bilo natječaja na kojeg smo mogli prijaviti jednu takvu veliku investiciju. Stoga smo i dalje nastavili malim koracima te smo krajem prošle godine krenuli u daljnje ulaganje u kino dvoranu i to tako da sve što se radi bude iskoristivo kad se bude radio i projekt cjelovite rekonstrukcije objekta. Dakle, ovaj put smo se ponovno uspješno javili na još jedan natječaj Ministarstva kulture i medija, koje nam je za daljnje opremanje kino dvorane, odnosno, za nabavku i montažu novih fotelja te postavljanje potpuno novog poda, dodijelilo 50.000 eura bespovratnih sredstava. I to je ono što smo sad odradili. Riječ je o investiciji koja s PDV-om iznosi oko 101.000 eura, tako da uz 50.000 koje smo dobili od ministarstva, mi ulažemo i šezdesetak tisuća eura iz našeg općinskog proračuna – dodala je načelnica Jureković.

– Radovi su sad završeni, kino ponovno počinje s radom i moram priznati da me to uistinu veseli, i kao načelnicu, ali i kao mještanku Krapinskih Toplica. Nastavljamo, dakle, uspješnu revitalizaciju kina u Krapinskim Toplicama, koje je, ponavljam, više od dvadeset godina bilo izvan funkcije. Ova obnova će našim mještanima i posjetiteljima omogućiti još ugodniji boravak u kinu, ali i na ostalim kulturnim događanjima u prostoru Doma kulture, na što sam iznimno ponosna – zaključila je Jureković.

Dožupanica Petek: Sad imamo sve

Iznimno ponosna je i zamjenica župana i još jedna mještanka Krapinskih Toplica Jasna Petek.

– Sad zaista imamo sve. Možemo imati odlične projekcije, možemo sve filmove koji su aktualni i koji se nude u zagrebačkim kinima pogledati u Krapinskim Toplicama. Nadam se da će ovo novo preuređeno kino privući puno posjetitelja – rekla je dožupanica Petek.

– Naravno, treba zahvaliti Općini koja se prijavila na natječaj Ministarstva kulture i zahvaliti obrtu Bregi koji već neko vrijeme vrlo kvalitetno donosi nove naslove ovdje u Krapinske Toplice i zapravo sve nas potiče da posjećujemo kino – zaključila je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba